2024. április 19. 08:19

KezdőlapORBØstberg új navigátorral is kész a bajnoki címért harcolni 

Østberg új navigátorral is kész a bajnoki címért harcolni 

-

Mads Østberg Johan Johanssonnal áll rajthoz a Zemplén Rallyn, ahol megszerezheti első magyar bajnoki címét. A 2020-as WRC2 világbajnokkal az ORB szezonzáróról beszélgettünk.

Mads Østberg idén a Rally1-es bajnokság hat versenyéből ötön állt rajthoz, és nyerni tudott Salgótarjánban, Boldogkőváralján, Pécsett, a Székesfehérvár-Veszprém Rallyn, valamint Ózdon is, azonban a bajnoki cím csak a 1.5-szeres szorzójú Zemplén Rallyn dől el. 

A 2020-as WRC2 világbajnok tavaly már indult a verseny szakaszainak nagy részén a Rally Hungaryn. 

“Jó előérzetem van a Zemplén Rally előtt – mondta Mads Østberg a Rallycafe.hu-nak. – Jó emlékeim vanak a tavalyi versenyről. Nagyszerű gyorsaságik várnak ránk, melyek technikásak és nagy kihívást jelentenek. Az őszi időjárás ugyancsak kihívást jelenthet. Ugyanakkor kedvelem ezeket a pályákat. Azt nem tudom, hogy mennyire kedveznek majd nekünk, de a nagyobb kihívásokat szeretem. Ezért magabiztosan várom a versenyt.” 

Mads Østberg nincs tisztában teljesen a Zemplén Rallyra vonatkozó pontszerzési szabályokkal, ugyanakkor abban biztos, hogy egy erős eredménnyel jó esélye lehet megszerezni a bajnoki címet.  

“Nem vagyok teljesen biztos a pontszerzés szabályaiban, szóval nem tudom, hogy pontosan mi kell a bajnoki cím megszerzéséhez. Szeretnénk fókuszáltan versenyezni, ahogy az egynapos futamokon szoktam. Szeretnénk versenyképesek lenni, győzelemért harcolni és erős pontokat szerezni.” 

Ostberg
Fotó: Citroën Rally Team Hungary

A norvég citroenes idén csak Patrik Barth-tal versenyzett Magyarországon, akinek azonban nemrég megszületett gyermeke, így a Zemplén Rallyn Johan Johansson fogja olvasni az itinert, akivel korábban már a mexikói Nemzetek Rallyján, valamint legutóbb az olasz Como Rallyn állt rajthoz Østberg. 

“Tegnap volt egy jó tesztünk, ahol azt hiszem jól sikerült felkészülni a versenyre. A Zemplén Rallyn Johan Johansson fog mellettem ülni, mert Patriknak gyermeke született, ezért ő most otthon van. Johannal kicsit másabb lesz versenyezni, de idén már indultunk közös futamon, ezért azt hiszem, hogy minden rendben lesz.”

A Zemplén Rallyn szombaton és vasárnap is egyaránt három szakaszt kell kétszer teljesíteni. 

Fotó: Citroën Rally Team Hungary

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss