2024. március 28. 21:26

KezdőlapORBFekete Gyula: Ennyi probléma után csoda, hogy még vannak bajnoki esélyeink 

Fekete Gyula: Ennyi probléma után csoda, hogy még vannak bajnoki esélyeink 

-

Fekete Gyula idén szó szerint berobbant a Rally2-es bajnokságba, melynek második helyéről várhatja a szezonzáró Zemplén Rallyt. A citroenes versenyzőnek sok problémája volt idén és ő is hibázott, így csodának gondolja, hogy még van esélye a bajnoki címre. 

Fekete Gyula az idei szezonig csupán három, Rally2-es futamon állt rajthoz és legjobb eredményét a tavalyi Kazincbarcika Rallyn érte el, ahol második lett. 

2022-ben azonban a teljes szezonban indult Oláh Róbert navigálásával, azonban Egerben Szegedi Mátéval állt rajthoz, és az ott aratott győzelmének is köszönhetően a bajnokság második helyéről várhatja a szezonzáró Zemplén Rallyt 21 pontos hátránnyal Kocsis Imre mögött.

“A szakaszokat és a várható időjárási körülményeket tekintve, biztos hogy a szezon egyik legnehezebb kombinációi fognak kialakulni a hétvégén – mondta Fekete Gyula a Rallycafe.hu oldalnak. – Szerintem a legjobban ez a verseny a Kazincbarcikaihoz hasonlít, ott voltak ennyire változatosak a körülmények. Lesz murva, szűk erdei nyomsáv, tempós, dobálós szakasz. Ezeket alapvetően szeretjük, reméljük előnyünkre válhat.” 

És, hogy mi kell a bajnoki cím megszerzéséhez? 

“A bajnoki címet nem erre a versenyre hegyezném ki, sőt inkább úgy válaszolnék, hogy mi nem kellett volna a bajnoki címhez: hibáztam egyet a szezonban, egy versenyre el sem mentünk, két versenyen pedig technikai problémánk volt. Ennek fényében csoda, hogy egyáltalán esélyünk van bármibe is beleszólni. Nem állunk oda feltett kézzel, de az előzőek miatt nagyon nagy hátrányban vagyunk. Mindenkinek jó versenyt kívánok, a célban találkozunk!” 

Fotó: Salánki Gábor / Rallye2.hu

A Rally2 mezőnye a Zemplén Rally szombati szakaszain fog versenyezni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss