2024. április 26. 16:12

KezdőlapORBFogarasi Attila: Szerencsére is szükségünk lesz a Zemplén Rallyn 

Fogarasi Attila: Szerencsére is szükségünk lesz a Zemplén Rallyn 

-

A Rally2-es címvédő ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter még nem tudott nyerni a 2022-es bajnokságban, azonban a kiegyensúlyozott mezőnyben még mindig van esélyük megvédeni a címüket. Ehhez azonban szerencsére és győzelemre van szükségük a szezonzárón. 

Ifjabb Fogarasi Attila és Toloczkó Péter amíg tavaly négy versenyből négyet megnyerve bajnoki címet szerzett a Rally2-ben, idén az Orfűn és Egerben megszerzett második hely a legjobb eredményük. Kazincbarcikán a hetedik, a pécsi Mediterrán Rallyn pedig a harmadik helyet megszerezve az ózdi kiesés ellenére is van még esélyük a címük megvédésére. 

A hétvégi Zemplén Rallyn a riválisok mellett azonban a különböző stílusú pályákkal is megkell küzdenie a hondás párosnak.
 

“Úgy gondolom, hogy mindhárom pálya teljesen más stílus, aminek kimondottan örülök – mondta ifj. Fogarasi Attila a Rallycafe.hu oldalnak. – A szűk, lassú kanyarok nem igazán fekszenek az autónak, de majd a tempósabb részeken megpróbálunk még jobban sietni.” 

Fogarasiék a bajnokság harmadik helyéről várják a szezonzárót 22 ponttal az éllovas Kocsis Imre-Henszelmann Zsolt kettős mögött és 1 ponttal a Fekete Gyula-Oláh Róbert páros mögött. A hátrány ledolgozásához pedig olyan dolgot kell elérniük, amire idén még nem sikerült. 

“A harmadik helyen állva nincs könnyű dolgunk, ha bajnokok szeretnénk lenni. Rengeteg szerencsére, és győzelemre lesz szükségünk. Nagyon hálás vagyok a támogatóinknak és a csapat minden tagjának, hogy végig tudtuk csinálni ezt a szezont, illetve köszönöm szépen mindenkinek, aki szurkol nekünk az utolsó futamon is!” 

Fotó: Salánki Gábor / Rallye2.hu

A Rally2 mezőnye a Zemplén Rally szombati szakaszain fog versenyezni.
 

Friss