2024. március 29. 03:06

KezdőlapORBGyőzelemmel szerezte meg a bajnoki címet a Hangodi - Bunkoczi kettős

Győzelemmel szerezte meg a bajnoki címet a Hangodi – Bunkoczi kettős

-

Hangodi Bendegúz és Bunkoczi László megnyerte a Zemplén Rally RC4-es kategóriáját, a Peugeot Kupa értékelését, összetettben pedig 10. helyen végeztek. Az eredménnyel az RC4 kategória bajnoki címét is megszerezték.

A Zemplén Rally nem telt eseménytelenül, az első nap második körében a Peugeot váltójával akadt némi probléma. A negyedik szakasz végén már nem volt hátramenet, és a következő két gyorsaságit is így kellett teljesítenük.

„Szerencsére nem lett belőle komolyabb gond. maximum annyi, hogy azzal a tudattal versenyeztünk, hogy ha tolatni kell, akkor perceket is bukhatunk, mert kézzel kellett volna hátra tolni az autót. Egyébként egész hétvégén úgy mentünk, hogy ne is kockáztassuk meg a tolatást, ne vállaljuk túl magunkat” – mondta Hangodi Beni, aki nem tulajdonított túl nagy jelentőséget az esetnek.

„Mindig mindenkinek van valami hibája, szerintem nincs, vagy kivételesen ritka a technikai gondoktól valóban mentes versenyen. Inkább az a döntő, hogy ki hogyan tudja ezeket menedzselni. Nekünk most ez volt, meg mellette még egy apróbb gond adódott, hogy nem ment a gyújtásvágás, de ez sem hátráltatott minket és gyönyörű lett a vége.”

A bajnoki címhez és a Peugeot Kupa elsőséghez nem is volt szükség az újabb győzelemre, ezért a Zemplén Rallyt a szokásosnál megfontoltabban teljesítette a duó.

„Nagyon takarékon mentünk, el sem fáradtam annyira, amennyire el szoktam fáradni. Felszabadultan, pontosan autóztunk, Laci mindig mondta is amikor elspóroltam, hogy nagyon bölcsen csinálom.”

A Hangodi – Bunkoczi kettős ebben a szezonban egyet lépett előre. Tavaly is megnyerték a Peugeot Kupát, de a bajnokságban harmadikak lettek. Most, az RC4 kategória első helyével a hazai mezőnyben ezzel az autóval feljutottak a csúcsra.

„A Peugeot Kupát meg akartuk nyerni, és persze a kategóriagyőzelem is ott volt a célok közt. Az első hétvége után már fel tudtuk mérni az erőviszonyokat, és lehet, hogy furcsán hangzik, de ebben a szezonban már a 2023-as évért dolgoztunk. Érdekes, de ahogy a verseny utáni reggelen felébredtem Budapesten, Laci pedig 200 kilométerrel távolabb, mindketten már a következő szezonra gondoltunk. Ő a boldogság mellett nagyon motivált volt, nekem viszont a felszabadult öröm mellé vegyült egy kis rossz érzésem amiatt, hogy miért nem tartok előrébb a következő szezon szervezésével. A munka most lendületet kap, és remélem hamar újra beszélhetünk, amikor bejelenthetem a terveinket.”

Hangodi, Bunkoczi, Peugeot
foto: Peugeot Sport Hungary

A WRC2 idei bajnoka Emil Lindholm is folyamatosan építkezve építette fel karrierjét és jutott el a világbajnoki címig. A párhuzam talán kissé még korai, de nem lehet nem észrevenni, hogy Hangodi Bendegúz is a mai kor fiaatal rallyversenyzőire jellemző utat járja be.

„Minket is ez a tudatos építkezés jellemez. Főleg azóta, hogy együtt megyünk Lacival. A megfontolt előre haladáson dolgozunk, reális célokat tűzünk ki, és lépésről lépésre fejlődünk” – helyesel a pilóta.

A mai rallykon mindig öröm, ha két versenyző barátságban van, Beni közösségi oldalán nekünk is feltűnt a fotó, amelyen Herczig Patrik is ott szurkolt a szezonzárón a párosnak.

„Patrikkal jó barátok vagyunk. Voltunk mi is a Barumon szurkolni neki, most ő jött el nekünk drukkolni. Örülünk egymás sikereinek. Ráadásul mindketten a Humda Academy versenyzői vagyunk, így ezen a téren végül is csapattársak is.”

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss