2022. december 01. 18:37
KezdőlapORBHatból hat - ahol elindult nyert és ezzel bajnok lett Mads Ostberg

Hatból hat – ahol elindult nyert és ezzel bajnok lett Mads Ostberg

-

- Hirdetés -

Mads Ostberg minden versenyt megnyert idén a magyar rallybajnokságban, amelyen elindult. A Citroën C3 Rally2 versenyzője és alkalmi navigátora, a svéd Johan Johansson a szezonzáró Zemplén Rally-t is megnyerte, bebiztosítva így év végi győzelmüket. A csapatfőnök szerint minden láncszem a helyén volt, ennek köszönhető a Citroën Rally Team Hungary sikere.

Hetedik hely is elég lett volna az év végi bajnoki győzelemhez a szezonzáró futamon, de Mads Østberg nyerni szeret. A norvég pilóta és svéd navigátora a második szakasztól az élre állt a VII. Zemplén Rally-n és az utolsó gyorsaságin is csak annyira engedett ki, hogy 2,7 másodperc előnye maradjon. Ezzel hatból hat futamot megnyerve a Citroën Rally Team csapata megszerezte a 2022-es magyar bajnoki címet.

- Hirdetés -

„Nehéz verseny volt, az utolsó szakasz igazán lidérces, az elején és a végén semmit nem lehetett látni a hatalmas ködben, miközben a középső részen, a dombon szikrázó napsütésben autóztunk” – kezdte Ostberg.

Mads Ostberg, Zemplén Rally, ORB, Citroen
Fotó : DuEn

“Örülök, hogy megnyertük a versenyt, annak még jobban, hogy ezzel együtt megnyertük a bajnokságot is. Mind a hat futamon, amelyiken elindultunk, mi tudtunk a leggyorsabbak lenni. Minden verseny nagy kihívás volt, hiszen tavaly még teljesen ismeretlenek voltak ezek a pályák a számomra, és idén is számos új helyszínen versenyeztünk. Mindig sokat lehet tanulni ezekből az új dolgokból. Annyi változott még az előző évhez képest, hogy próbáltam biztonságosan versenyezni, mindig a teljes bajnoki szezont szem előtt tartani” – mondta a futam végén a négy norvég és egy világbajnoki cím után a magyar bajnoki elsőségnek is őszintén örülő pilóta.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

„Két és fél évvel ezelőtt jártam először Magyarországon, ez alatt az idő alatt nagyon sok embert megismertem, sok barátság szövődött és egy nagyon jó csapatba kerültem. A csapatunkban mindenki tökéletesen végzi a munkáját, nekem is a legjobbat kellett nyújtanom” – árulta el a siker titkát Mads.

Mads Ostberg, Zemplén Rally, ORB, Citroen
Fotó : DuEn

Balkányi György, a C Automobil Import Kft., a Citroën magyarországi forgalmazójának ügyvezetője. aki egyben a csapat vezetője is, elégedett az eredménnyel. „Nagyon sikeres évet zártunk. Ehhez az kellett, hogy a csapatból mindenki tökéletes munkát végezzen. A Tagai Racing Technology az összes futamra megbízható autót és szervizhátteret biztosított. A Citroën C3 Rally2 egész szezonban hiba nélkül működött. Mads idegen környezetben, a nagyon gyors magyar pilóták ellen hatból hat versenyt megnyert. A navigátor, Patrik Barth számára még nagyobb kihívást jelentettek a teljesen ismeretlen versenyek, hát még az utolsó versenyre beugró Johan Johanssonnak. Tóth Imi a tapasztalatából nagyon sokat tudott átadni Mads-nek, aki támaszkodott is erre a pálya- és helyismeretre.”

“Egy megbízható pilótával, egy megbízható autóval és háttérrel megszereztük a bajnoki címet! Büszke vagyok, mert minden láncszem, minden fogaskerék a helyén volt egész évben és ennek köszönhető a siker. Nagyon örülök neki, hogy lehetőségünk volt arra, hogy Magyarországra egy világbajnokot tudtunk hozni és színesíteni tudtuk a magyar mezőnyt és ezzel motiváltuk a hazai versenyzőket, hiszen mindenki a maximumot hozta ki magából a szezonban. Gratulálunk mindenkinek!”

Mads Ostberg, Zemplén Rally, ORB, Citroen
Fotó : DuEn

Tagai Tamás, a versenyautót felkészítő csapat vezetője is büszke a sikerre. „Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot, az pedig különösen jó, hogy mindezt egyetlen technikai hiba nélkül tudtuk teljesíteni. Nagyon köszönöm a szervizcsapatnak, tökéletes munkát végeztek egész évben! 

Őszintén szólva már nagyon vártam a Zemplén Rally végét, tudtam, hogy csak akkor veszíthetjük el a bajnokságot, ha az autó megáll. És bár mindent megtettünk a felkészítés során, ez egy technikai sport, ahol bármikor történhet valami.”

 

Friss