2024. április 27. 04:46

KezdőlapORBBútor Robi: Szerintem nézők nélkül nincs értelme ennek a sportnak

Bútor Robi: Szerintem nézők nélkül nincs értelme ennek a sportnak

-

Bútor Róbert egy hosszabb interjúban nyilatkozott DuEn-nek az idei terveiről és az MNASZ tisztújítással kapcsolatos gondolatairól.

Bútor Robi még két versenyen és egy nyilvános teszten ül a Citroen C3 WRC-be. A hétvégén a Santa Domenica Rally Shown-n a kiváló WRC fotós Makai Gergely navigál majd Robinak. Ezt követően december másodikán egy nyilvános teszttel készül a Mikulás Rallyra, ahol reményei szerint száraz időjárási körülmények közt mutathatja meg a C3 WRC sebességét.

A hazai rally helyzetével kapcsolatban Bútor Robi a versenyzői létszám és nézők számának csökkenése miatt aggódik.

„Iszonyatosan hiányolom, hogy elfogytak a versenyzők, vagy ha vannak is, akkor nem tudják előhozni a versenyautójukat, csak költenek rá, simogatják és álmodoznak róla, hogy végre mehessenek valahol.

És a nézőszám… Mindig elmondom, hogy szerintem nézők nélkül nincs értelme ennek a sportnak. Nem tudod élvezni anélkül, hogy ne ismerjék el a tehetséged, a szorgalmad, a hozzáállásod. Nem az a lényeg, hogy tizedmásodperceket hozz egy gyorsaságin, hanem hogy másokat is szórakoztass ezzel, másoknak is élményt tudj okozni!” – mondta Robi az interjúban.

A Citroen C3 WRC hihetetlenül népszerű a magyar szurkolók körében, a rajongók tudják, értik, hogy milyen különlegességet láthatnak. A nyilvános teszteken látott tömeg is ezt támasztja alá. Bútor Róbert azt is elmondta, hogy a világszinten is különlegességnek számító versenyautó kapcsán sajnos negatív tapasztalatai is voltak.

„A saját bőrömön tapasztaltam azt, hogy hiába hoztam ide egy ilyen autót, nemhogy segítséget nem kaptam a magyar ralisport vezetőitől, esetleg egy elismerő szót, sőt utána már inkább ellenségeskedésbe fordult ez át, mintsem támogatásba és ez nálam teljesen kiverte a biztosítékot.”

A megoldásra is van javaslata Bútor Robinak:

„Kell ide egy új CSAPAT és fontos, hogy csapat, mert egy ember nem tud csodát tenni. Kell egy csapat, aki úgy érzi, hogy tenni akar ezért a sportért, a versenyzőkért, a nézőkért, a rendezőkért, a támogatókért…” – hangzik a legfontosabb gondolat, amelyet aztán hosszasan meg is magyaráz a versenyző.

A teljes interjú DuEn oldalán olvasható.

Bútor Róbert
foto: MGR Images

 

 

Friss