2024. április 19. 18:18

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Karsai Zsolt 

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Karsai Zsolt 

-

Karsai Zsolt és Szilágyi Sándor csak szerette volna jól érezni magát az ORC 2022-es versenyein, azonban ez olyan jól alakult a ladás párosnak, hogy megnyerték a P13-as kategóriát. 

“A terv az volt év elején, hogy érezzük jól magunkat és újra szerezzünk rengeteg élményt – mondta Karsia Zsolt a Rallycafe.hu oldalnak arra a kérdésre, hogy milyen tervvel vágtak neki a 2022-es bajnokságnak. –  A régi csapatom újra összeállt és csatlakozott hozzánk az unokatesóm is. Nem volt bennünk semmi elképzelés, hogy hova lehet elég a tempónk a Salgó előtt, ezért csak magunkra koncentráltunk.” 

Az év azonnal jól indult, majd egy kéztörés ellenére is elérhetővé vált a bajnoki cím. 

Fotó: Sári Péter

“A Salgón lecsúsztunk az első helyről, de nagyon boldogok voltunk azért a második hellyel is. Boldogkőre elkészült az uj gátlónk és az a verseny nagyon adta, bár a nap felénél hibáztam és eltörtem a kéz középcsontomat, ami ellenére be tudtuk fejezni a versenyt és öt másodperccel Ráti Gergő mögött a második helyen zártunk. Vác a begpiszelt kezem miatt kimaradt. Mecsekre ugyan már lekerült a gipsz, de nehezen mozgott a kezem, ezért ott óvatosak voltunk. Az első nap végén mégis a kategória 3. helyen álltunk. A második napon Ráti és Határ Attila is kiesett technikai hiba miatt, így elöl találtuk magunkat. Nekünk kardántengely gondunk akadt, de volt annyi elönyünk, hogy ezt a versenyt megnyerjük. Itt volt az első kategória győzelmünk az idén. Kazincbarcika a szórakozásról szolt, Ózd előtt gondoltunk először a bajnoki címre. Ez egy problémamentes verseny volt és sikerült ismét nyernünk. Az utolsó versenyt már teherrel a válunkon vártuk, ez meg is látszott. Az első szakaszon leszaladtunk és vezettünk, a másodikon azonban felborultunk. Akkor úgy éreztem elúszott a bajnokság, végül 16 perc hátránnyal mentünk tovább. Mivel csak Helembai Zsoltnak volt problémamentes versenye, végül megint a 2. helyen találtuk magunkat, ami elég volt a P13 és a 2WD bajnoki címéhez is.” 

Fotó: Sári Péter

Zsolt és Sándor számára nagyon értékes a bajnoki cím, mert kemény mezőnyben sikerült megszerezniük. 

“Alapvetően nem is foglakoztunk a bajnoki címmel a szezon végéig, nagyon örültünk, hogy végül sikerült megszerezni, hisz bitang kemény ellenfeleink voltak egész évben és óriási csatákat vívtunk. Mindezt pedig baráti és családias hangulatban tettük.” 

Ha már idén sikerült bajnoki címet szerezni a ladás párosnak, akkor jövőre szeretnék is azt megvédeni. 

“2023-ban megpróbáljuk megvédeni a címünket. Azonban úgy hallom, a kategória bővülni fog jó pár autóval és gyors pilótával, így nem lesz könnyű dolgunk. Azonban állunk elébe a jövő évi csatáknak. A kocsi marad keskeny A-s futóműves. Ez hátrány, de én így szeretem. Sanyi és én is köszönöm a családunknak, hogy támogattak egész évben. A csapatomnak, hogy minden versenyre 100%-os autót kaptam tölük és amit versenyen tönkretettem, azt megcsinálták. Idén nem estünk ki egy versenyen sem. Köszönöm a támogatóinknak is, hogy mellettünk álltak.”

Karsai Zsolt és Szilágyi Sándor végül az ORC P13-ban a Helembai Zsolt-Holecz László és a Határ Attila Éhn Dániel, a 2WD-ben pedig Helembaiék, valamint a Veréb Zoltán-Májer Dávid kettős előtt lett bajnok. 

Fotó: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss