2024. április 25. 18:51

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Strider Zoltán 

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Strider Zoltán 

-

Strider Zoltán és Apkó András a Rally2-es bajnokság abszolút negyedik helyén zárt 2022-ben. A peugeot-os versenyző elégedett a szezonnal, de egy dolgot azért még szeretett volna elérni. 

“2016 után először fordult elő az, hogy nagyjából teljes szezonra tudtunk készülni – mondta Strider Zoltán a Rallycafe.hu oldalnak – Olyan pedig, hogy saját autóval és saját csapattal tegyük ezt meg, utoljára 2004-ben fordult elő. A murvás veszprémi versenyen nem indultunk – bár a bajnoki pontok miatt jó lett volna –, de az aszfaltos futamokon mindig ott voltunk. Szerettünk volna a kategória dobogójáért harcolni és az abszolút 5-ben benne lenni. A Rally2 bajnokság úgy gondolom megerősödött, így nagyon jó csatákat vívtunk a srácokkal! “ 

Fotó: Sári Péter

A versenyek is jól alakultak a csapat számára. 

“A szezon a tervezettnek megfelelően alakult. Az autó és a szervizcsapat is nagyon jól vizsgázott, amit ezúton is köszönök. Apkó Andrissal már lassan 10 éve versenyzünk együtt, így nagy meglepetéseket nem okoztunk egymásnak. A versenyeket nagyobb műszaki hiba nélkül tudtuk teljesíteni, és minden esetben sikerült átgurulni a céldobogón! Az eredmények tekintetében sem voltunk elégedetlenek, hiszen a kategóriában nem volt negyedik helynél rosszabb eredményünk. Mindezt azért úgy értük el, hogy nem vállaltunk felesleges kockázatot és igyekeztünk biztosan befejezni a futamokat.” 

Az év végi abszolút negyedik helynek örül Strider Zoltán, azt azonban sajnálja, hogy nem sikerült futamot is nyernie. 

Fotó: Sári Péter

“Mivel komoly autók és nagyon jó pilóták versenyeztek idén a Rally2-ben, így azt gondolom, hogy jó eredmény az abszolút negyeik hely. Legjobb futameredményünket a hazai Eger Rallyn értük el, ahol szintén negyedikek lettünk, kategóriában pedig másodikak, de külön öröm volt, hogy megszereztük életünk első abszolút szakasz győzelmét a Sirok – Egerbakta szakaszon. Talán egy dolog okoz hiányérzetet az évből, mégpedig, hogy versenyt nem sikerült nyerni. Egy kategória futamgyőzelem mindenképpen hiányzik még ahhoz, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk magunkkal.” 

A Gulf Racing Team párosa 2023-ban is szeretné a Rally2-ben folytatni. 

“A Peugeot és a Rally2 is marad 2023-ban. Az autó kap egy komoly revíziót, gyakorlatilag minden újjá lesz építve rajta, szóval még ütőképesebb technikával tudunk majd rajthoz állni a jövő évben. A csapatfelállás marad, hiszen nagyon jól együtt tudtunk működni a fiúkkal. A célkitűzések eredmények szempontjából egyelőre hasonlóak, mint amit idénre kitűztünk. Azonban szeretnénk látni a konkrét versenynaptárt, és azután tudjuk megmondani pontosan, hogy melyik versenyeken fogunk biztosan indulni. Tudjuk, hogy az MNASZ részéről lehetnek változások az új vezetőségnek köszönhetően, ezeket kíváncsian várjuk, és bízunk abban, hogy a versenyzők szempontjából is tapasztalható előrelépést tudnak elérni. Szeretném megköszönni mindazoknak akik lehetővé tették, hogy egész évben versenyezni tudtunk! Így a családomnak, barátaimnak, partnereinknek. Ezenkívül nagy hálával tartozom a csapatnak, akik minden versenyre egy fantasztikus és megbízható autót biztosítottak számunkra. Továbbá szeretném megköszönni minden szurkolónknak a sok üzenetet, biztatást, és drukkolást a versenyeken! Nélkületek nem sikerült volna!” 

Fotó: Sári Péter

Friss