2024. április 20. 04:54

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Wirtmann Ferenc 

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Wirtmann Ferenc 

-

Wirtmann Ferenc az idei évet Nyirfás Juliannával kezdte, majd régi navigátorával, Kerekes Józseffel folytatta, a szezont pedig bajnoki címekkel zárta. 

“Szokásos tervekkel indultunk a 2022-es évnek! – mondta Wirtmann Ferenc a Rallycafe.hu oldalnak az év eleji várakozásokkal kapcsolatban. –  Megpróbálunk nyerni a szezon elején, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle!” 

Fotó: Sári Péter

A szezon elején minden a várakozásoknak megfelelően alakult, azonban később autósérülés és a vírus is közbeszólt. A kihagyott versenyek ellenére végül sikerült ezt az évet is bajnoki címekkel zárni. 

“Orfün győzelemmel kezdtük a szezont, azonban Boldogkőn tengelycsonk törés miatt ki kellett állnunk. A harmadik verseny a Mecsek Rally lett volna, de a rajt előtt haza kellett jönnünk, mert Covidosok lettünk! Ezután már csak loholtunk a mezőny után, a következő versenyünkig, a Mediterrán Rallyig nagyon elhúztak előlünk a bajnokságban. Végül az utolsó versenyen, a Zemplén Rallyn tudtuk átvenni a vezetést a kategóriában, és a csoportban is! “ 

Fotó: Sári Péter

Az MNASZ és az RSB oldalán is szerepel a Historic bajnokságban abszolút értékelés, aminek sok értelme nincs. Wirtmann Ferenc el is magyarázta, hogy miért. 

“Az abszolút értékelést megszüntették itthon is és az FIA-nál is, mert nem összehasonlítható egy 1968-ban és egy 1990-ben gyártott (turbó, 4 kerék hajtás stb.) autó! Versenyenként van abszolút első 3 helyezett díjazás! Itthon az volt RSB vezetés hibájából, az egyik oldalon törölték, a másik oldalon bent maradt az abszolút értékelés az RVSZ-ben! Ezt megoldották úgy, hogy idén serleg díjazásban részesítették az első három helyen záró párost!” 

Az idei évet végül elégedetten zárta a fordos versenyző és még nem gondolkozik a visszavonuláson. 

“Elégedett vagyok az évvel, de Sierrával induló ifj. Érdi Tibort soha nem fogom utolérni az Escorttal! A lényeg, hogy 50 évvel ezelőtt kezdtem versenyezni, és még nincs szándékomban abbahagyni! Lehet, hogy ez tart életben?” 

Fotó: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss