2024. március 29. 09:03

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – ifj. Pothánszky László 

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – ifj. Pothánszky László 

-

Ifjabb Pothánszky László és édesapja számára adott egy Suzuki Swift, amivel abban a bajnokságban indulnak, ahol tudnak más márkatársakkal versenyezni. Ez idén a Rally3-as P11 kategória volt, amit meg is nyertek. 

“Idén visszatértünk Rally2-ből a Rally3 bajnokságba – mondta ifj. Pothánszky László a Rallycafe.hu oldalnak. – A váltás oka, hogy itt van kategória és lehet versenyezni hasonló autókkal. A cél az volt, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokságban és a kategóriában is.” 

A Rally3-as szezon során két versenyt kihagyott a suzukis páros, azonban kipróbálta tudását a Dunakanyar Rallyn is. 

“Az idei évben volt minden. Nyertünk versenyeket, voltak műszaki hibáink is és ki is hagytunk két versenyt, ahol ugyan az a pálya volt oda-vissza irányban. Szerintem egy rally verseny legyen több gyorsaságiból álló. Szerencsére év végén nem hiányzott ez a két kihagyott verseny a pontok tekintetében. Mindemellett részt vettünk a Dunakanyar Rally-n a J4F mezőnyében. Hazai pályák, iszonyatosan tetszett a verseny annak ellenére, hogy sajnos az első nap kiestünk féltengelytörés miatt. Végig első, második időket autóztunk a verseny alatt a kategóriában. Remélem jövőre is megrendezésre kerül ez a verseny, ha így lesz mindenképp rajthoz állunk.” 

Év végén sikerült megnyerni a P11-es kategóriát, ahol végül 13 páros állt rajthoz. 

“Mindenképp elégedett vagyok a bajnoki címmel. Az elmúlt évek kevésbé voltak sikeresek a számunkra, így végre elértük azt, amiért sok éven keresztül dolgoztunk.” 

A következő szezont pedig ott tölti a suzukis kettős, ahol az autóval rajthoz tudnak állni. 

“A 2023-as terv az, hogy abban a bajnokságban veszünk részt ahol lesz kategória. Legyen az akár ORC vagy Rally2, de ha a Rally3 marad az sem baj. Legjobb lenne nyílván az ORC mezőnye a gyorsaságik mennyisége és hosszúsága miatt, de a fő szempont, hogy tudjunk hasonló autókkal versenyezni. Szeretném mindenkinek megköszönni, aki valamilyen formában hozzájárult az idei évünkhöz. A családomnak, akik végig támogatnak, a szervizeseknek, akik nélkül nem lehetne ilyen gördülékeny az egész versenyzésünk, illetve Apának a navigálást és támogatást, mert nélküle sokkal nehezebb lenne a helyzet.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss