2024. április 24. 07:41

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Jóna Gábor 

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Jóna Gábor 

-

Jóna Gábor és Garam Balázs bajnoki címet szereztek a Rally3 A1.6-os kategóriájában, míg abszolútban a hetedik helyen végeztek idén, így elégedetten értékelték az idei szezont. 

“Idén szerettünk volna a Rally3-ban az abszolút első tíz hely valamelyikén és az A1.6 kategória első helyén végezni – mondta Jóna Gábor a Rallycafe.hu oldalnak. – Mindezt sikerült is egy nagyon jó szezon végén elérni.” 

Pedig nem indult jól a szezon, már az első verseny első szakaszán kiesett a ladás páros, később azonban már jobban alakultak a futamok. 

“Év első versenye nagyon hamar véget ért számunkra, sajnos az első gyorsasági szakasz elején műszaki hiba miatt kiestünk. Szuperrallyval sikerült azonban a hétvégét folytatnunk. Az év hátralevő részében sikerült magunkhoz képest fejlődni és már az év feléhez közeledve voltak szép eredményeink, amire büszkék vagyunk. Abszolút értékelésben voltunk többször is az első 10-ben. Az évzáró futamra már matematikailag A1.6 bajnokok voltunk és az abszolút 5. helyen álltunk az éves értékelésben. Szoros volt a bajnokság, elérhető volt a harmadik hely is, de akár a nyolcadik helyen is zárhattunk volna. Tudtuk, hogy sietni kell, ha a helyünket be akarjuk biztosítani. Sajnos az első gyorsasági szakasz első harmadában műszaki hibát észleltem ez pedig elvonta a figyelmem és emiatt egy erős kanyarban lesodródtunk az útról, egyenesen egy fának ütköztünk. Kisseb sérülésekkel megúsztuk a balesetet, de a lelkünk és az autó összetört.” 

Fotó: Sári Péter

Végül az abszolút hetedik helyet sikerült Jóna Gáboréknak megszerezni a kategóriabajanoki cím mellett. 

“Boldog vagyok az elért eredmények miatt, mert egy nagyon jó csapat áll mögöttünk, akik mindent megtesznek és tettek annak érdekében, hogy versenyezni tudjunk. Munkájukat pedig sikerült sikerekkel megköszönni” 

2023-ban még marad a jelenlegi autó, azonban a jövőben szeretnének erősebb járművet is kipróbálni. 

“Gőzerővel készülünk a jövő évre. Már tervek vannak, de még nem tudjuk milyen bajnokságok lesznek. Egyelőre marad a Lada, de nem titkolt vágyunk, hogy valami gyári versenyautót is kipróbáljunk. Köszönöm szépen a családomnak barátoknak és a partnereknek, hogy bíznak bennük. Reméljük a legjobbakat és jövőre egy mesebeli autóval várjuk a szurkolókat a pálya szélére!” 

Fotó: Sári Péter

Friss