2024. április 28. 21:12

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Kocsis Imre

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Kocsis Imre

-

Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt számára kiválóan alakult az első Rally2-es szezon, hiszen év végén abszolút bajnoki címmel zárhattak. 

“Az idei évre egyáltalán nem terveztünk, mivel ebben a szezonban ültünk először az autóban, ismeretlen pályákon versenyeztünk és első évünk volt a Rally2 mezőnyében – mondta Kocsis Imre a Rallycafe.hu oldalnak. – Év elején az a hír járta, hogy nagyon erős lesz a másodosztály, kiváló versenyzőkkel, remek autókkal. Csak jól akartuk érezni magunkat és hozzászokni a Citroenhez. Titkon reméltem, hogy az abszolút tízbe azért beférünk.” 

A szezon végül jól alakult, a Veszprém Rallyn aratott siker pedig komoly áttörést jelentett. 

“Úgy gondolom, hogy rengeteget fejlődtünk idén. Versenyről versenyre tudtunk gyorsulni magunkhoz képest. Henszelmann Zsolti (Hans) kiváló munkát végzett egész évben. Neki is meg kellett szokni, hogy gyorsabban odaérünk a kanyarokhoz, mint a Suzukival. Voltak hibáink, amikből tanultunk folyamatosan. Veszprém Rally volt egy mérföldkő a szezonban, mivel utána az első helyre ugrottunk a tabellán. Hihetetlen érzés volt, év elején álmodni sem mertük, hogy az előfordulhat. Miskolci salakon volt egy lánykérés is, úgyhogy mondhatom, sikeres, szerencsés és stabil évet zártunk. Nagyon nehéz volt a Zemplén Rally, mert a bajnoki cím sorsa múlott rajta. Az utolsó mádi szakaszon dőlt el minden.” 

A hét futam során el is fáradt a citroenes páros, azonban a bajnoki cím nagy örömet jelent. 

“Őszintén szólva egy picit elfáradtam ebben az évben, rengeteg a háttérmunka, hogy minden versenyen 100%-ban ott tudjunk lenni, mint fizikailag és anyagilag. De ennek ellenére, minden fáradtságot megért és rettentően büszkék vagyunk, hogy mi lettünk a Rally2 abszolút magyar bajnokai. Itt is szeretnék gratulálni versenyzőtársaknak.” 

A bajnoki cím után sem áll meg a munka Kocsis Imrééknél. 

“A lelkesedés és motiváció töretlen, már Zemplén utáni napokban szétszedte apa az autót, hogy minél előbb kész legyen a 2023-as szezonra. Bízom benne, hogy sikerül megtartani partnereinket, támogatóinkat, akiknek rengeteget köszönhetünk, hogy mellettünk álltak és hozzásegítettek minket ehhez a sikeres versenyévadhoz. Reméljük, hogy büszkék ránk és jó érzéssel látják nevüket és cégük logóját az autónkon. Szeretnénk új partnerekkel is kapcsolatot létesíteni, hogy jövőre is eredményesek lehessünk, legyen lehetőségünk akár tesztelni versenyek előtt, hogy ne csak a verseny napján üljünk be a versenyautóba. Céljaink folyamatosan vannak, már csak meg kell valósítani őket. Szeretném megköszönni mi kis csapatunknak -apának, Zsófinak, Anitának és Hansnak- , családunknak az egész éves áldozatos munkát, támogatóinknak, hogy végig mellettünk álltak, Bakó Rally Teamnek a sok segítséget, Halas-Henszelmann, Frecskó és Blaha családnak az ellátást, szurkolóinknak a rengeteg üzenetet, bíztatást és mindenkinek, akik hozzájárultak sikereinkhez!” 

Friss