2024. április 19. 03:50

KezdőlapORBMilyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Vincze Ferenc 

Milyen volt számodra a 2022-es bajnokság? – Vincze Ferenc 

-

Vincze Ferenc hosszú kihagyás után tért vissza az ORB mezőnyébe, ráadásul új navigátorral, Németh Gergellyel a jobb oldalán. A közös munka azonban meghozta idén az eredményt és Mads Ostberg mögött második helyen zárták a szezont. 

“Az volt a terv 2022-ben, hogy a lehető leggyorsabban visszarázódjunk, felvegyük a tempót az élmezőnnyel, ez többnyire sikerült is – mondta Vincze Ferenc a Rallycafe.hu oldalnak. – Ahogy láttuk a nevezési listát, ott eldőlt, hogy nem mi leszünk a legnagyobb favoritok, így a legfőbb célunk az lett, hogy Mads Ostberget próbáljuk meg a versenyeken megszorítani. Volt egy elképzelésünk, hogy mennyire lehetünk hozzá közel, de azt túlszárnyaltuk, ami nagy megelégedettség volt a számunkra.” 

Fotó: Korda Racing

2022-ben ugyan a győzelem elmaradt, mégis elegédett a Korda Racing pilótája. 

“Azt gondolom, hogy az egy év kihagyás is számít, de még sok kis apróság is, ami miatt nem tudtunk versenyt nyerni. Ettől függetlenül nagyon pozitívan értékeljük az évet, karcmentes volt az autó minden versenyen, műszaki hibák sem hátráltattak minket. Elégedettek lehetünk a 2. hellyel. Természetesen egy versenyző mindig nyerni szeretne, de az idei évben ez volt a reális eredmény számunkra.” 

A jövő most még természetesen képlékeny, de szeretnék egy újabb fejlesztésű autóval folytatni 2023-ban. 

“Szeretnék továbbra is a csapattal együtt dolgozni. Remélem ők is velem. Az a tervünk, hogy jövőre egy újabb fejlesztésű autóval tudjunk versenyezni, bízom benne, hogy januárban már többet tudunk róla.”

Vincze
Fotó: Korda Racing

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss