2024. április 24. 16:44

KezdőlapORBOstberg: Nagyon büszke vagyok a magyar bajnoki címre 

Ostberg: Nagyon büszke vagyok a magyar bajnoki címre 

-

Mads Ostberg idén távol maradt a WRC futamoktól, helyette öt különböző országban állt rajthoz és kilenc győzelmet ünnepelhetett, év végén pedig magyar bajnok lett. 

Mads Ostberg idén távol maradt a WRC futamoktól annak ellenére, hogy 2020-ban WRC2-es világbajnok lett, tavaly pedig második helyen zárt. 

A norvég versenyző azonban így sem unatkozott 2022-ben, hiszen 14 versenyen állt rajthoz öt különböző országban és 9 futamot nyert. 

“Évelején nem voltak terveink a WRC szereplésel kapcsolatban, év közben pedig már nem is kerestem ilyen lehetőséget – mondta Mads Ostberg a Dirtfishnek. – Inkább más területekre fúkuszáltam és ez jó ötletnek bizonyult. Ilyen más terület volt az is, hogy indultam a Katar Rallyn, mely az egyik legjobb versenyem voilt idén. Sikerült harcolnunk Nasser Al Attiyah-al és kipróbáltuk a sivatagi versenyzést is. Az év egyik csúcspontja volt ez a verseny.” 

Azt követően, hogy 2021-ben már indult a norvég pilóta magyar versenyeken, az idei évre fő célként a magyar bajnoki cím megszerzését tűzte ki, amit illetően sikerrel is járt. 

“Őszintén megmondom, hogy nagyon büszke vagyok a magyar bajnoki címre. Sokaknak talán könnyűnek tűnhet, hogy világbajnokként és WRC futamgyőztesként egy nemzeti bajnoki címet szereztem, de ez közel sem volt olyan egyszerű. Sokszor láttuk már, hogy Craig Breen vagy Thierry Neuville el megy egy nemzeti bajnokira és ott kikapnak. Ez velem is megtörtént Magyarországon. Sok helyen a győzelmet várják el tőlem, de ezt nem könnyű elérni. A helyi versenyzők tapasztalata óriási és ezzel nehéz harcba szállni. Idén azonban sikerült megnyernem minden magyar futamomat és végül bajnok lettem. Ehhez azonban olyan szintű munka kellett, mint egy WRC futamon. Azt hiszem, az idei évre bűszke lehetek, ez volt az egyik legjobb szezonom.” 

A sok verseny mellett azonban kisfia is nagyon fontos Ostberg számára. 

Az első külföldi magyar bajnok pedig jövőre már az ERC futamokon szeretne indulni, ami mellett maradna ideje kisfiára is. 

Friss