2024. április 27. 06:58

KezdőlapORBFekete Gyula idén is más szemlélettel versenyezne

Fekete Gyula idén is más szemlélettel versenyezne

-

Fekete Gyula tavaly nyerni tudott az Eger Rallyn, az évet pedig kategória bajnokként és abszolút harmadikként zárta az ORB2-ben. A citroenes versenyző idén nem megy teljes szezont, de valóra váltaná régi álmát.

„Tavaly év végén biztos voltam benne, hogy azt, amit 2022-ben csináltunk abban a formában nem szeretném folytatni 2023-ban – mondta Fekete Gyula a RallyCafe.hu oldalnak. – Ezért meg is hirdettem az autót, és annak tettem függvényévé a jövőnket, hogy sikerül-e eladni. Sok érdeklődő volt, de igazán komoly szándék nem nagyon. Elherdálni nem szerettem volna, ezért februárban úgy döntöttem le is veszem a hirdetést. A PSZA-s fiúk idén is vállalták a felkészítést, így már le is gépkönyvezték, átnézték, és kapott egy friss dekort. Gyakorlatilag van egy versenykész autónk a garázsban. Jobban belegondolva örülök is, hogy végül nem kelt el, mert a jelenlegi opciók közül R2/Rally4 kategóriában nincs meg a kémia egyik autóval sem. A C2 R2 Max nekem még mindig szívemhez közelibb, és ez fontosabb, mint az, hogy egy autó például erősebb. Szóval így várjuk a szezont.”

Fotó: Sári Péter

A szezont, mely nem teljes bajnokság lesz.

“Az idei versenynaptár nem igazán fogott meg. Amit nem kedvelek, abból több van benne, amit szeretek abból pedig kevesebb mint tavaly. Biztos jók lesznek ettől függetlenül versenyek, követni fogom az eseményeket. Navigátorommal, Oláh Robival már tavaly egy véleményen voltunk: Ebben az évben csak oda megyünk, ahova kedvünk van. Itthon, ha kapok engedélyt egy ORB futamot szívesen kipróbálnék az új technikák között a kis méregzsákunkkal. Ezen kívül egy külföldi versenyre is ellátogatnánk, ha össze tudjuk kötni egy nyaralással. Amikor pedig a lányom versenyei mellett akad még szabad hétvége, akkor Kunmadaras és a környékbeli hegyi sprint versenyekre valószínűleg elmegyünk.”

Fotó: Sári Péter

Friss