2024. április 26. 08:24

KezdőlapORBStrider Zoltán kilenc év után vált navigátort

Strider Zoltán kilenc év után vált navigátort

-

A Strider Zoltán – Apkó András páros neve szinte már összenőtt, 2023-ban azonban a Peugeot 2008 R2-ben már más tölti be a navigátor szerepét. 

Strider Zoltán és Apkó András hosszú éveken át versenyzett együtt, azonban 2023-ban ez megváltozik. 

Fotó: Sári Péter

“2023-ban Borsfai Dávid fogja diktálni az itinert – mondta Strider Zoltán a RallyCafe.hu oldalnak. – Régóta ismerjük egymást, és úgy gondolom jól fogunk tudni együtt dolgozni. Mindketten nagyon várjuk már az első közös bevetést. Apkó Andrisnak pedig szeretném ezúton is megköszönni az elmúlt 9 évben gyűjtött közös élményeket.” 

Strider Zoltán idén is Peugeot 208 R2-t fog vezetni, azonban az autó komoly megújuláson esik át. 

“A téli felkészülés még mindig tart. Idén is marad a Peugeot 208 R2, viszont szinte minden porcikájában és küllemében is meg fog újulni. Az autó most 5 éves és szinte minden revíziós lett rajta. Szét lett szedve a váltó, a futómű, a lengéscsillapítók, féltengelyek. Jelenleg várjuk az új homológ tankot, ami már december elején meg lett rendelve. Ezenkívül a legfontosabb, hogy a motor is fel lesz újítva, bízva abban, hogy néhány lóerővel erősebb is lesz, mint korábban. Szóval, ha minden megérkezik, a csapatnak lesz néhány nap munkája, hogy újra egyben legyen az autó. Ha technikailag megvagyunk visszük a dekoroshoz, hiszen ebben az évben az autó külső megjelenése is megújul!” 

A Gulf Racing pilótája marad az ORB2 mezőnyében. 

“A terv a teljes ORB2 szezon teljesítése, valamint remélhetőleg eljutunk néhány R-Cup Challenge rendezvényre is. Alapvetően jónak tartom az MNASZ naptárat. Örülök annak, hogy nem lesz murva verseny, és lesznek új helyszínek. Úgy gondolom jót tesz a rallynak, ha az ország minél több pontján tudunk versenyezni. Mind a hat versenyen ott szeretnénk lenni, és csak bízni tudok abban, hogy a jelenleg East Rally nevű rendezvényt Egerben és környékén fogják megrendezni! Egyelőre nem tudjuk pontosan milyen mezőny áll össze az ORB2-ben. Biztosan lesznek versenyzőpárosok, akik idén már az ORB1-ben fognak versenyezni, de abban is biztosak lehetünk, hogy lesznek új ígéretes versenyzők a mezőnyben. A pontos esélyeket azt hiszem néhány verseny után pontosabban fogjuk látni, de mindentől függetlenül szeretnénk az abszolút 5-ben autózni, és bízom benne, hogy idén összejöhet egy győzelem is a kategóriánkban.” 

Fotó: Sári Péter

Friss