2024. április 25. 15:35

KezdőlapORBHelembai Zsolt idén már bajnok lenne a Honda motoros Ladával

Helembai Zsolt idén már bajnok lenne a Honda motoros Ladával

-

Helembai Zsolt és Holecz László tavaly egyaránt második helyen zárt az ORC 2WD és P13 kategóriában is, míg az ORC abszolútban a negyedik helyet szerezte meg. 2023-ban már szeretne kategória bajnoki címet szerezni. 

„Hosszú és nehéz év volt a tavalyi – mondta Helembai Zsolt a RallCafe.hu oldalnak. – Sok fejlesztésen esett át az autó a tavalyi szezon előtt, ami nagyon jónak bizonyult, fel tudtuk venni vele a versenyt ebben a nagyon erős P13 kategóriában és az utolsó pillanatig harcoltunk a bajnoki címért Karsai Zsoltiék ellen. Idén éppen ezért nem fejlesztünk, február közepén neki álltunk kijavítani pár dolgot rajta a Ladán, megkapja a murva futóművet, mivel idén murvás versennyel kezdjük az évet a Székesfehérváron.”  

A népszerű versenyző örül az idei két murvás versenynek, a Győr Rallyt pedig kifejezetten várja. 

“Tetszik az idei versenynaptár, mert két murvás verseny is lesz, szeretek murván versenyezni. Lesz egy új verseny is győri központtal, ahol lesz városi gyorsasági is, amit kimondottan várok, és visszajött a naptárba a Nyíregyháza Rally, ami ismét ERC futam lesz. Amit sajnálok, hogy kimaradt a Dunakanyar Rally, ami nekünk hazai verseny lett volna, és tavaly is nagy sikert aratott, rengeteg nézővel.” 

Csikar idén is marad az ORC P13-as kategóriában, ahol reméli, hogy bajnoki címmel tud idén már zárni. 

“Idén is az ORC P13 kategóriában állunk rajthoz egy Lada VFTS-sel, amibe tavaly óta egy Honda Civic Type R motor duruzsol, szeretnénk a lehető legtöbb versenyen rajthoz állni, az első három verseny biztosnak tűnik, aztán majd meglátjuk hogyan tovább. Navigátorom Holecz László lesz, akivel jól összeszoktunk. Idén is megpróbáljuk kihozni a maximumot az autóból és magunkból is. Megpróbálunk harcba szállni ismét a bajnoki címért, amit sajnos tavaly nem tudtunk megszerezni, de a kategóriatársakkal valószínűleg nagyon kemény csatákat fogunk vívni, ahogy azt tettük tavaly is Karsai Zsoltival, Bodogán Ferivel, Határ Attilával és Ráti Gergővel. Szeretném megköszönni támogatóinknak a bizalmat, hogy kitartottak mellettünk ebben a nehéz időszakban is. És persze a szurkolóknak, reméljük idén még többen szurkolnak a pályák szélén.” 

Fotó: Sári Péter

Friss