2024. április 20. 08:57

KezdőlapORBKókai Gábor idén szintet lép és valóra váltja álmát

Kókai Gábor idén szintet lép és valóra váltja álmát

-

Kókai Gábor tavaly megnyerte a P13-as kategóriát az ORB2-ben, idén azonban eggyel feljebb lép és az ORC-ben állítja csatasorba a VFTS-t. 

“Idén az ORC P13 kategóriában indulunk a LADA VFTS-el – árulta el a RallyCafe.hu oldalnak Kiskókai. – Minden versenyen részt fogok venni, ez egy nagy álom számomra, hogy a “nagyok” között kocsikázhassak egy szezont.” 

A feljebb lépés ellenére a Tápióbicskei pilóta nem kapkodta el a felkészülést. 

“Az autó a Szilveszter Rally óta úgy van, ahogy letettem. Nem vagyok egy kapkodós típus. Inkább olyan Pató Pál Úr., ráér az még! Most már így három héttel az első verseny előtt nekilátunk a felkészítésnek és egy kicsit átnézzük a gépet. Nagy dolgokat nem akarok rajta eszközölni, mert az első verseny murvás, és tuti szét lesz csapva az autó a verseny végére.” 

Bár az autót megviseli, Gábor inkább a murvás versenyeket kedveli. 

“Nagyon örülök a naptárnak, hisz én nagyon szeretem a murvás versenyeket és idén kettő is lesz. Ha csak tehetem minden Mikulás Rallyn indulok. Az aszfaltos versenyek nekem mindegy, hogy hol lesznek, de az Eger Rallyt hiányolom egy kicsit.” 

Azonban nemcsak az autó felkészítés maradt az utolsó pillanatra. 

“Navigátor ügyben nem merek még nyilatkozni. A napokban eldől, hogy ki fog csicseregni a Jobb1-ben. Nagyon nehéz döntés előtt állok. Sajnos, olyan helyzetbe kerültem, hogy szívem szerint két navigátorral mennék.” 

Az erősebb mezőnyben pedig csak egy célja van Kókai Gábornak. 

“Mivel tisztában vagyok az erőviszonyokkal, az autóm teljesítményével, és a tudásommal, így nagy eredményekre nem számítok, de a szezon végére egy célom van: 1 db kupa! Ha ezt harmadik helyért kapom, az sem baj, csak legyen egy szép kupám az ORC-ből.” 

Fotó: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss