2024. május 02. 04:54

KezdőlapORBNémet Gábor még közelebb kerülne az élmezőnyhöz

Német Gábor még közelebb kerülne az élmezőnyhöz

-

Német Gábor tavaly már két ORB versenyen is közel került az abszolút dobogóhoz, idén pedig folytatná fejlődését a skodás versenyző.

Német Gábor tavaly Szabó Istvánnal kezdte az ORB szezont, majd a második versenytől már Adorján Szabolcs navigált a Skoda Fabia Rally2 evóban. Az ORB legerősebb kategóriájában tavaly debütáló versenyző már az első szezonban sem sokkal maradt el az élmezőnytől, hiszen a Dunakanyar Rallyn és Zemplén Rallyn is negyedik lett és év végén is ezt a helyet szerezte meg a bajnokságban.

A tél azonban már nem csak a következő szezonra való felkészüléssel telt.

“Elsősorban munkával telt a téli időszak, rallyval nem igazán foglalkoztam az elmúlt pár hónapban – mondta Német Gábor a RallyCafe.hu oldalnak. – Február elején volt egy mandula műtétem, ami után 3-4 hétig nem lehetett sportolnom, így most kezdem a szezonra való felkészülést, remélem elég lesz ez az idő.”

A Peugeot Kupa 2020-as bajnoka idén is az ORB-ben folytatja, bár a két murvás versenynek nem teljesen örül.

“Idén is az ORB-ben indulunk Adorján Szabolcs navigátorommal, örülök, hogy lesznek új versenyek a bajnokságban. Fontos lenne, ha nem csak a pályákban, de a versenyekben is lenne valamiféle rotáció, hogy egy picit változatosabbak legyenek a szezonok. Nekünk személy szerint nem kedvez, hogy két murvás futam lesz, ezen a talajon nem tudunk még elég versenyképesek lenni, de ettől függetlenül nagyon jó dolog murván menni.”

Német Gábor idén is folytatná gyorsulását és szeretne közelebb kerülni az élmezőnyhöz.

“Számomra az lenne a legfontosabb, hogy közelebb kerüljünk az elejéhez. Nagyon jó lenne, ha az év során már sikerülne szakaszt nyernünk, amire elsősorba aszfalton látok esélyt és azt hiszem ennek megfelelően fogjuk a szezonunkat is felépíteni.”

Fotó: Sári Péter

Friss