2024. április 26. 07:15

KezdőlapORBKocsis Imre: Szeretnénk az ORB2-ben megvédeni címünket, de...

Kocsis Imre: Szeretnénk az ORB2-ben megvédeni címünket, de…

-

Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt tavaly némi meglepetésre megnyerte az ORB2-es bajnokságot, idén pedig szeretnék megvédeni címüket, de ez egyáltalán nem biztos, és nem csak a riválisok miatt. 

“Zemplén után szétszedtük az autót és elkezdtük a felkészülést az idei évre – mondta Kocsis Imre a RallyCafe.hu oldalnak. – Lassan összeáll a Citroën és visszük gépkönyvezésre, szemlére. Szerencsére a tavalyi évben nem okoztunk benne kárt, így csak a kötelező revízió szükséges.” 

Kocsis Imre örül az ORB2 versenynaptárába került futamoknak. 

“Tetszik a versenynaptár, mivel lesznek hozzánk közeli versenyek is, nem csak az ország másik felén. Viszont szeretjük azokat a pályákat is, mindegyik régiónak megvan a varázsa.” 

Fotó: Sári Péter

A tavalyi bajnoki cím után maradna az ORB2-ben a citroenes páros, azonban nem biztos, hogy teljes évet tudnak menni. 

“Úgy tűnik, hogy ORB2-ben folytatjuk, és szeretnénk megvédeni a bajnoki címet. Sajnos, még eléggé képlékeny az idei szezon. A 2022-es abszolút bajnoki cím megszerzése után úgy gondoltuk, könnyebb lesz támogatókat találni és elnyerni bizalmukat, de sajnos ez nem így alakult, ezért nem tudjuk azt garantálni, hogy mindegyik versenyen részt veszünk és teljes szezont tudunk menni 2023-ban. Ugyanakkor nagyon tetszik Mezey Tomiék új sorozata, a Pirelli Nemzetközi Murva Kupa, ahol nagyon szívesen mennék, mivel három magyar futam szerepel a versenynaptárban és mindegyik hazai versenynek számít, mert Veszprém környékén kerül megrendezésre. A murvát nagyon szeretem és talán jobban is fekszik, mint az aszfalt. Magyarország mellett Ausztria és Románia is szerepel a bajnokságban. Mivel nincs murva szettem az autóhoz és nagyon költséges beszerezni, úgy tűnik, egyelőre csak álom marad számomra.” 

A Citroenben nem változik a navigátor személye, és a csapat összetétele sem. 

“Henszelmann Zsolt lesz idén is a társam. Szervízparkban is ugyanaz a felállás lesz, mint a tavalyi évben, Anita, Zsófi és Apa erősíti majd kis csapatunkat. Idei évben szeretnénk jól érezni magunkat és boldogok leszünk, ha részt tudunk venni a versenyeken. Szeretném megköszönni támogatóinknak, szurkolóinknak, hogy mellettünk állnak és számíthatunk a segítségükre.” 

Fotó: Sári Péter

Friss