2024. április 26. 17:26

KezdőlapORBA verseny, melyen elkezdődött Magyarországon a WRC korszak (videó)

A verseny, melyen elkezdődött Magyarországon a WRC korszak (videó)

-

1998-tól lehetővé vált WRC autóval indulni az ORB versenyein, a WRC korszak azonban csak a szezon harmadik versenyén kezdődött Magyarországon.

A WRC autókat a vb-n 1997-től vezették be, ezért nagy várakozás előzte meg az 1998-as ORB szezont, amikor hazánkban is lehetővé vált az ilyen autókkal való indulás.

Már az ORB szezonnyitón elkezdődhetett volna a magyar WRC korszak, hiszen ifj. Tóth János és Gergely Ferenc egy Toyota Corolla WRC-vel nevezett, azonban rajthoz állni már nem tudott Esztergomban a címvédő.

A második versenyt Kassán rendezték, ahol már magyar versenyzők is elindultak WRC-vel, bár Janoka számára továbbra sem érkezett meg a Corolla, ezért egy Celicával indult, azonban Kiss Ferenc és Büki Ernő már Subaru Impreza WRC-vel állt rajthoz, míg Szeleczky Tamás és Penderik László az A8-as Ford Escortból épített WRC-t.

A Kassára ki nem látogató hazai szurkolóknak azonban egészen a Miskolc Rallyig várniuk kellett, hogy a legmodernebb autókat megcsodálják, ez a verseny volt az, melyen hazánkban kezdetét vette a WRC korszak.

Friss