2023. március 27. 15:26
KezdőlapORBÖsszesen 100.000 Euro összdíjazással, három ország murva versenyeit összefogva indul idén a...

Összesen 100.000 Euro összdíjazással, három ország murva versenyeit összefogva indul idén a PIRELLI Nemzetközi Murva Kupa

-

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség a 2023-as versenyszezonra kiírja a PIRELLI Nemzetközi Murva Kupát. A kupasorozat szervezője a Mez&Mol Kft. a régió PIRELLI versenyabroncs forgalmazója.

Mivel egyre kevesebb lehetőség van a környező országokban murvás versenyeket rendezni, így ezeket a még meglévő futamokat szerette volna összefogni a sorozat szervezője. Magyarországon három verseny is szerepel a rallynaptárban, amit murvás szakaszokon rendeznek meg, de a környező országokban is lesznek versenyek, hiszen Romániában kettő, míg Ausztriában egy futam szerepel a Murva Kupa naptárában.

Mezey Tamás, a Mez& Mol Kft. ügyvezetője így nyilatkozott a kezdeményezésről: „Arra gondoltunk, hogy ezeket a futamokat lehetne egy kupasorozatba tömöríteni és egy komoly díjazással megtámogatni. Több mint három éve kezdtük el ennek a sorozatnak a szervezését, most jutottunk el oda, hogy talán az idén ez sikeresen elindítható.

Idén immáron kettő, jövőre talán három murvás bajnoki futam szerepel a versenynaptárban a magyar bajnokságban. A kupasorozatnak Magyarország a központja, a hat futamból három itt lesz nálunk. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség adja a szakmai és hivatalos hátteret is. Nagyon szerettük volna, ha a nyitó és a zárófutam is itthon van. Így, hogy a Székesfehérvár Rallye-val kezdődik a szezon és a Mikulás Rallye-val fejeződik be, ez teljesen jó keretet ad ennek az egésznek.”

Pirelli
foto: MGR Images

A PIRELLI Nemzetközi Murva Kupa versenyei: 

  • Székesfehérvár Rally 2023 (HU, Székesfehérvár) 2023.03.31.-04.02.
  • W4 Rally 2023 (AT, Horn) 2023.06.02.-06.03.
  • Sibiu Rally 2023 (RO, Sibiu) 203.07.14.-07.15.
  • Veszprém Rally 2023 (HU, Veszprém) 2023.08.04.-08.06.
  • Brasov Rally 2023 (RO, Brasov) 2023.10.28.-10.29.
  • Mikulás Rally 2023 (HU, Veszprém) 2023.12.02.-12.03.

A sorozatba egyszeri regisztrációs díjjal lehet a benevezni, ez a teljes szezonra, a hat versenyre érvényes. A regisztráló legjobb négy futamának az eredménye kerül értékelésre.

„Minden egyes futamon kategóriánként díjazzuk a nevezőinket, PIRELLI versenyabroncs utalvánnyal és év végén is nagyon komoly díjazásban részesülnek a kategóriák helyezettjei. Az összdíjazás akár elérheti a 100.000 Eurot is! Ezek a díjak az általunk forgalmazott PIRELLI versenyabroncsok megvásárlására használhatóak fel. A kupasorozatban egyébként a résztvevők kedvezménnyel tudják megvásárolni a PIRELLI abroncsokat a Mez&Mol Kft.től. A versenyeken belül négy kategóriában kerülnek értékelésre a Murva Kupa indulói. Bízunk benne, hogy jól sikerült beosztani a kategóriákat is.”

  • I.kat.: RC2, RGT, N RGT
  • II.kat.: 2WD: RC4, RC5 és a többi 2WD
  • III.kat.: RC3 és volt N4 és R4 autók
  • IV.kat.: RC1/WRC autók

„Fontos megemlíteni, hogy nem csak a három, futamot rendező ország versenyzőit várják a sorozat szervezői, hanem bárkit, aki rendelkezik nemzetközi versenyzői engedéllyel. Az év végi pontozásban bónusz pontokkal ’jutalmazzuk’ azokat a versenyzőket, akik nem a saját országuk versenyén szerepelnek bizonyos feltételek mellett. Minden regisztrált, induló versenyző ruházati csomagot fog kapni. Szeretnénk kiemelt figyelemmel kezelni a kupasorozat résztvevőit, a régióban egyedülálló módon próbáljuk kiszolgálni őket szakmailag is. A versenyeken tanácsokat, ajánlásokat adunk a megfelelő abroncsok és a hozzájuk tartozó keréknyomások lehető legjobb kiválasztása érdekében.”

Ez lesz a bevezető év, de a szervezők bíznak benne, hogy hosszabb távra gondolkodhatnak.

„Talán lesznek olyanok, akik eddig nem kapcsolódtak be a nemzeti bajnokságokba, de van versenyautójuk, vagy bérelnének, mert murván jobban szeretnek menni és egy-egy futamra nem éreztek késztetést, így ezt kellő kihívásnak tekintik majd, hogy újra bekapcsolódjanak a versenyzésbe.”

Pirelli
foto: MGR Images

Friss