2024. április 25. 22:09

KezdőlapORBGalgóczi Norbert: Szeretnénk bajnokok lenni, de nem minden áron

Galgóczi Norbert: Szeretnénk bajnokok lenni, de nem minden áron

-

Galgóczi Norbert tavaly Turai Istvánnal az oldalán az ORC bajnokság második helyén zárt a Mitsubishivel. Az új szezont azonban új navigátorral és megújult autóval várja. 

Galgóczi Norbert tavaly az ORC anszolút értékelésének második helyén zárt Turai István navigálásával Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs mögött, és Bertelen Márton és Mózes Máté előtt. 

Mivel tavaly két versenyt sem sikerült befejezniük, ezért a télen komoly munka várt a csapatra. 

“Az autó szinte minden porcikáját újjá építettük – mondta Galgóczi Norbert a RallyCafe.hu oldalnak. – Nagyon sokat dolgoztunk érte, hogy egy megbízható autót varázsoljunk 2023-ra, ami mellett a kellő anyagi háttér előteremtésén is dolgoztunk.” 

A Mitsubishis pilóta azon versenyzők közé tartozik, akik nem kedvelik a murvás versenyeket, ezért csak részben tetszik neki az új naptár. 

“Az idei versenynaptár egy része tetszik, egy része nem. Annyira nem örülünk a murvás versenyeknek, ráadásul ezzel kezdődik is a bajnokság. Sajnos elég költséges murván versenyezni és kevés a tapasztalatom ilyen felületen. Szomorú, hogy idén két murvás verseny is lesz. A többi versenyt nagyon várjuk, kíváncsiak leszünk a változásokra. Örülnénk, ha új pályák is lennének.”  

Az új szezonra is marad a Mitsubishi, az azonban csak később derül ki, hogy annak mely változata.  

“Idén is az ORC-ben indulunk és az is biztos, hogy Mitsubishivel. Az azonban, hogy pontosan milyen, az első versenyen ki fog derülni. A célunk az, hogy az összes versenyen rajthoz tudjunk állni.” 

Azt azonban már most tudni lehet, hogy Galgóczi Norbert új navigátorral folytatja.  

“Az idei évben a navigátorom Mózes Máté lesz, reméljük, hogy eredményes és pozitív dolgokat fog hozni ez az új felállás. Természetesen mindenki örül a dobogós helyeknek és a győzelmeknek, akár egy bajnoki cím megnyerésének, de nem gondolkozunk ilyen eredményekben. Megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat és az autóból is. A többi meg majd adja magát! Reménykedünk benne, hogy nem a mezőny végén fogunk kullogni. Szeretném megköszönni azoknak az embereknek a segítségét, akik sokat dolgoztak, vagy sokat tettek hozzá másképpen, hogy rajthoz tudjunk állni ebben az évben. Lassan itt az első verseny. Sok minden meg képlékeny és bizonytalan, de nagyon dolgozunk rajta, hogy ott legyünk.” 

Fotó: Sári Péter

Friss