2024. március 29. 11:32

KezdőlapORBOllé Sasa: Irány a murva itthon és külföldön is!

Ollé Sasa: Irány a murva itthon és külföldön is!

-

Ollé Sasa és lánya, Rebeka idén az ORB versenyek mellett a murva kupákra fog koncentrálni, a Pirelli Murva Kupában és a horvát murva kupa versenyein is elindul. 

Ollé Sasa már 2022-ben tervezte, hogy az új Hyundaijal áll rajthoz, azonban a nehéz elérhetőség miatt végül maradt egy régebbi Skodánál. Hasonló okokból pedig az idei év során is Fabiával fog versenyezni. 

“Nagyon szerettük volna kipróbálni már tavaly is a Hyundai i20 N Rally2-t, azonban igazából csak év végén lett volna lehetőségünk autót váltani – mondta Ollé Sándor a RallyCafe.hu oldalnak. – Azonban továbbra is maradtunk a Skodánál, mivel év végén már nem szerettünk volna váltani, valamint az alkatrészellátás még mindig nehéz a Hyundai esetében. Mivel szeretem koptatni az autókat, és a Skoda esetében könnyen lehet új alkatrészt szerezni, így idén is maradunk a Fabiánál.” 

Az autó már nem egy új darab, azonban komoly felújításon esett át a télen. 

“2016-os már az autó, emiatt már kissé réginek számít, azonban télen sokat dolgoztunk rajta. Trencsényi Józseftől vettünk egy motort, és felújítottuk a futóművet, valamint minden részét. Idén többet fogunk versenyezni murván, ahol pedig szinte nincs is különbség a régebbi és újabb autók között.” 

Ollé Sasa először a Fehérvár Rallyn áll rajthoz, majd több murva kupában is elindul itthon és külföldön egyaránt. 

Fotó: Sári Péter

“Mindig is jobban szerettem a murvás versenyeket. Ezt mutatja az is, hogy Veszprémben pár éve nyerni tudtam, valamint a Mikulás Rallykon is szereztem már győzelmeket. Éppen ezért amellett, hogy elindulunk magyar aszfaltos versenyeken is, rajthoz állunk a Pirelli Murva Kupa hazai és külföldi futamain, valamint a horvát murva kupában is. Fehérváron szerintem egy dobogós eredmény elérhető lehet, ami jó kezdést jelentene.” 

A Fehérvár Rally pályái nagyon igénybe veszik az autókat, különösen az első nap lesz nehéz. 

“Fehérváron mindenképp olyan autóra lesz szükség, ami kibírja a terepet. A Kislőtér és Királyszentistván is nagyon autó gyilkos. Sok a szikla, dobálós, durva pályák. A második napon már jóval tempósabb, simább pályák lesznek. Nagyon várjuk már a szezonkezdést.” 

Fotó: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss