2024. április 25. 16:58

KezdőlapORBÚjra ORB futamon indul Ranga Péter

Újra ORB futamon indul Ranga Péter

-

Ranga Péter több évnyi szünet után a Székesfehérvár Rallyn újra ORB futamon versenyeza csapat új Skoda Fabia R5-ös versenyutójával. A navigátor Czakó Janek lesz.

A pécsi versenyző elsőként a tavaly év végi autóváltásról beszélt, arról, hogy miért léptek egy kategóriával feljebb.

„Már tavaly év elején terveztük, hogy lecseréljük a Peugeot 208 Rally4-et egy Skoda Fabia R5-re. Végül év végére tudtuk megvalósítani a tervet, és megvásároltuk a Skodát. A mögöttes gondolat az volt, hogy így egyre idősebben a testvérem és én is szeretnénk még egy-két évet ilyen autóval versenyezni.”

Ranga László a Szilveszter Rallyn, Ranga Péter pedig a Santa Domenica Rally Show-n avatta fel az új autót. Mindketten haramdik helyen értek célba, és elégedettek voltak az eredménnyel.

„Mivel teljesen homológ autóval versenyeztünk, szerintem ez egy jó eredmény, elégedettek voltunk vele. Bár utólag kiderült, hogy a beállításokban egy kicsit rossz irányba mentem, de nem volt belőle nagy gond. Laci a Szilveszter Rallyn lett harmadik, úgyhogy szép évzárás és egyben szép kezdet volt az új autóval. Ezen felbuzdulva idén szeretnénk már ORB futamokon is menni, és ha úgy alakul, akkor talán bérbe is adjuk a Skodát.”

Ranga Péter
foto: Ranga Motorsport

A murvás szezonnyitó kapóra jött a pilótának, az első napi gyorsaságik a kedvencei közé tartoznak, ami nem csoda, hiszen első, és máig egyetlen, ORB futamgyőzelmét épp a 2017-es Veszprém Rallyn szerezte.

„Az orfűi versenyt terveztük volna, de mivel az elmaradt és a hazai pályának számító Mecsek Rally még messze van, előtte mindenképp akartunk egy versenyen indulni. Azért esett a Székesfehérvár Rallyra a választás, mert nagyon szeretem a murvát a Skodával, másrészt a veszprémi pályák egy része is szerepel az itinerben. 2017-ből kellemes emlékeim vannak, és a Mikulás Rallykon is sikerült jól szerepelni, ott is kétszer nyertünk. Viszont orb futamon utoljára 2018-ban mentem a Mecseken, szóval újra egy kicsit zöldfülűként állok rajthoz, de így az esélytelenek nyugalmával indulunk Janek barátommal.”

A csapat már egy teszten is túl van, Csór mellett gyakoroltak az új ruhába öltöztetett Skodával.

„Nagyon jól sikerült, volt egy jó alap beállításunk amit finomítottunk és most úgy érzem megfelelő lesz. Bútor Robi is adott ötletet, ami szintén működött, ezúton is köszönöm neki!” – mondta Ranga Péter.

A Székesfehérvár Rally április 1-én kezdődik. A nyitónapon Királyszentistván és a Kislőtér szerepel az itnerben két-két alkalommal, majd a városi szuperspeciál zárja a napot. Vasárnap a Várpalota,Tés, Iszka gyorsaságikat teljesíti kétszer a mezőny.

Ranga Péter
foto: Ranga Motorsport

Friss