2024. április 19. 18:06

KezdőlapORBBajnoki cím! Nem is kérdés, hogy ez a célja idén a Velenczei...

Bajnoki cím! Nem is kérdés, hogy ez a célja idén a Velenczei – Vánsza párosnak

-

Tavaly az utolsó futam kivételével végig dobogón álltak, nyertek versenyt és végül a harmadik helyet szerezték meg. A Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros most sem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint az abszolút magyar bajnoki címet. Az autó és a csapat változatlan, a teszt is jól sikerült, jöhet a szezonnyitó Székesfehérvár Rally!

Rendhagyó autóbemutatóval kezdte az idei évet Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt. A szécsényi születésű pilóta ’hazai pályán’, a nemrég elkészült Palóc Ringen mutatta meg a támogatóinak a SKODA Fabia Rally2 evo versenyautójának új dekorját és ha már ott voltak Magyarország egyik leghosszabb gokartpályáján, akkor egy kis élményosztó örömautózással kedveskedett a partnereknek és a barátainak a pilóta. A foglalkozás elérte a célját, mindenki jól érezte magát.

Ádám elmondta: nagyon várják már az idei szezont. „Jó volt a tavalyi évünk, nyertünk versenyt, az utolsó futam kivételével mindig ott álltunk a dobogón.” – emlékezett vissza a 2022-es versenyévadra a pilóta. „Nagyon komoly lesz idén is a bajnokságunk, mint ahogy minden évben! Bízunk magunkban és talán reális célnak tekinthetjük, hogy a bajnoki címért szeretnénk küzdeni és szeretnénk végre megszerezni azt!”

Az autó és a csapat változatlan. „Ezzel az autóval megyünk már három esztendeje. Belaktuk. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni a csapattal, nem is volt kérdés, hogy idén is a Topp-Cars Rally Team sátra alá állunk be. Ha úgy alakul és megérkezik a csapathoz az új SKODA Fabia RS Rally2, akkor esetleg átülünk majd abba.”

„Összeállt a szezonunk, a támogatóinknak hála úgy néz ki, hogy minden versenyen ott tudunk lenni. Az egyértelműen látszik, sokat számít, hogy minél többet tudjunk menni az autóval. A versenykilométerek adottak, a teszteket szeretnénk a lehető leghosszabbra tervezni, ezen kell még dolgoznunk.” – ezt már a királyszentistváni tesztet követően nyilatkozta a pilóta.

Ahogy a csapat, úgy a navigátor sem volt kérdés az idei évre. Vánsza Zsolttal nagyon jól összeszokott párost alkotnak. „Jó barátok vagyunk Ádámmal, ez szerintem nagyon sokat számít ahhoz, hogy jó hangulat legyen a versenyautóban. reméljük, ez a jó hangulat idén meghozza a bajnoki címet is! Ez a közös célunk!” – mondta Zsolt, aki legutóbb a Mikulás Rallyn pilótaként versenyzett a hétvégi pályák nagy részén. „Örülök, hogy murvával kezdjük a szezont, szeretem ezeket a szakaszokat.”

A szezonnyitó futam szombaton délben kezdődik, az első nap négy gyorsasági szakasz után érkezik a mezőny a Székesfehérvár főutcájára, egy SuperSpeciálra. Vasárnap aztán két körben három-három pályát kell teljesíteni és utána állhatnak fel a legjobbak a sóstói MOL Aréna mellett felállított céldobogóra.

Fotó: DuEn

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss