2024. április 19. 17:38

KezdőlapORBHatalmas a mezőny, de ennek Hibján csak örül

Hatalmas a mezőny, de ennek Hibján csak örül

-

Hibján József és Szollár Csaba népes mezőnyben áll rajthoz a Székesfehérvár Rally RC4-es kategóriájában, így komoly csatára számít a fordos páros.

Hibján József igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy murván rendezik az ORB szezonnyitót.

“Újdonság murvával nyitni az idényt, pedig én már elég rég versenyzem, nem emlékszem hasonlóra, mindig aszfalton mutattuk meg magunkat először” – mondta Hibján József. –  „De  készen állunk, ha murva az első, akkor az. A hivatalos teszttel kezdünk csütörtök délután, utána pihi, pénteken pályafelírás, szombaton és vasárnap pedig már verseny. Jó lesz, de húzós szerintünk, bár nem annyira mélyedtünk bele a szakaszok fejben összerakására, csak nagyjából átbeszéltük Csabival. Túlnyomórészt ismerősek a gyorsok, de pályajáráson foglalkozunk leginkább ezzel, ott minden kiderül, a nyomvonalak és egyebek. Ami furcsa lesz, hogy szombaton négy gyorsaságit megyünk szerviz nélkül, azt soknak gondoljuk.” 

Az RC4-es kategóriában összesen 18 páros áll rajthoz, köztük 11-en a Peugeot Kupa indulói.

“Óriási a mezőnyünk, nagyon sokan leszünk az RC4-es kategóriában, hiszen a Peugeot Kupa tombol, tele ügyes pilótákkal és szuper autókkal. Lesz megmérettetés, úgy érzem. Nyilván ez a jó mindenkinek, a versenyzők csatázni, küzdeni mennek, így van benne kihívás, szóval örülünk, hogy népes a csoportunk.  Beneveztünk még a murva kupába is, nem haboztunk, mikor megtudtuk, hogy ilyen lehetőség lesz. Menet közben majd meglátjuk hány murvás futam fér nekünk bele a keretbe, mert szemezünk külföldi versenyekkel is.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss