2024. április 26. 17:15

KezdőlapORBSikeres szezonkezdésben bízik a PSZA Motorsport

Sikeres szezonkezdésben bízik a PSZA Motorsport

-

Négy autóval áll rajthoz a Humda Országos Rally Bajnokság nyitófutamán a Székesfehérvár Rallye-n a PSZA Motorsport csapata. Berta László a Peugeot Kupában, Helembai Zsolt az ORC P13-ban, Teller Antal és Zagyva Dorka a mezőny végén egyedi rajtengedéllyel áll rajthoz.

„A soron következő hétvégén megkezdjük a 2023-as szezonunkat. Idén murvával fog kezdődni a bajnokság, nagyon régen volt ilyenre példa. Biztosan sok izgalomra lehet majd számítani” – kezdte beharangozóját Szabó Árpád, a PSZA Motorsport csapat koordinátora, majd hozzátette. „Négy párossal fogunk odaállni a székesfehérvári rajthoz, Berta László a Peugeot Kupában, Helembai Zsolt az ORC P13-ban, illetve Teller Antal és Zagyva Dorka a mezőny végén egyedi rajtengedéllyel vesz részt a futamon.

Fotó: Sári Péter

Antiék pusztán a murva szeretete miatt indulnak, míg Dorkának Peugeot Kupás tervei vannak ezért a licenc kérelem miatt is fontos, hogy elinduljon a futamon. A múlt hétvégén meg volt a szezon előtti murvás tesztünk és az autóink jól teljesítettek. A változatos időjárásnak köszönhetően száraz és vizes talajon is ki tudtuk próbálni az autókat és azt gondolom egy sikeres tesztet zártunk, van több alapbeállításunk, amik biztosan jók lesznek a hétvégén. Voltak apró problémák, amiket a helyszínen orvosoltunk és most már azon dolgozunk, hogy pénteken ott tudjunk lenni Székesfehérváron.

Fotó: Sári Péter

A rendezők egy nagyon izgalmas programot raktak össze, a szombati nap egy elég extrém lesz a magyar versenyek viszonylatában, hiszen öt gyorsasági szakaszt kell teljesíteni szerviz nélkül a versenyzőknek. Vasárnap kettő régi-új gyorsasági szakasz is becsatlakozik a programba, ami biztosan még több izgalmat hozhat majd, ahogyan az egész hétvégére változékony időjárást mondanak, ezt további fejfájást okozhat a csapatoknak. Mi már nagyon várjuk a szezonnyitót és bízunk benne, hogy sikeresen fogunk hazaérkezni.”

Fotó: Sári Péter

Friss