back to top
2024. május 07. 00:50

KezdőlapORBJagadicsot kizárták, Keszler pénzbüntetést kapott

Jagadicsot kizárták, Keszler pénzbüntetést kapott

-

A Székesfehérvár Rally végén szabálytalanság miatt kizárásra került a Jagadics Gábor-Tóth Viktor kettős, míg Keszler Mátyás és Kugel Tibor Krisztián pénzbüntetést kapott.

Jagadics Gábor és Tóth Viktor a Székesfehérvár Rally utolsó szakasza után az abszolút 22., és RC2-es kategória 13. helyén állt, azonban a végeredménynél már nem szerepeltek a célba érők között.

A fordos páros a felügyelő testületi határozat szerint “az IE 7 A állomáson (Technikai gyűjtő) tartott technikai ellenőrzés céljából megállt, majd a vizsgálatot követően az IE 7 B állomást megállás nélkül elhagyta. Ezt követően a versenyzők ellentétes irányból az IE 7 B állomásra ismételten behajtottak, majd a menetlevél kezelést követően az állomáson megfordulva annak területét elhagyták.”

A versenyzők így súlyosan megsértették a FIA Regionális Rallye versenyek szabályai 42.5.1 és 42.5.2. pontját, amiért a felügyelők a párost kizárták.

Keszler Mátyás és Kugel Tibor Krisztián párossal kapcsolatban ugyancsak megjelent egy felügyelő testületi határozat mely szerint “Az 59. rajtszámú versenyző csapatához tartozó autó (pályabejáró matricával) szerviz matrica nélkül próbált behajtani a szervízparkba, s mivel ezt a sportbíró nem engedte a kordont fellökve hajtott be.”

A felügyelők szerint ez a Nemzetközi Sportkód 12.2.1. l pontjának – sportszerűtlen viselkedés – megsértése, amiért a Keszler-Kugel páros 100 000 Forint pénzbüntetést kapott.

Fotó: GR Motorsport

Friss