2024. április 24. 22:46

KezdőlapORBVincze Ferenc elégedett a második helyezéssel

Vincze Ferenc elégedett a második helyezéssel

-

Vincze Ferenc idén új navigátorral , Percze Nándorral és új gumikkal kezdte az ORB szezont, ráadásul a murva sem a kedvenc felülete, ennek ellenére a Székesfehérvár Rally első napját az élen zárta, majd némi szerencsével a második helyen ért célba.

„Új autó, új gumi, új navigátor, összesen szűk 20 kilométer szezon előtti teszt: nem vártam túl sokat magunktól az első futamon, főleg úgy, hogy én inkább az aszfaltos versenyeken érzem magam otthon – kezdte értékelését versenyzői oldalán Vincze Ferenc. – Utólag viszont azt mondhatom, hogy nagyjából elégedett lehetek. Sikerült szakaszt nyerni, az első napot az élen zárni, és egészen az utolsó körig harcban lenni a győzelemért.

A tési szakasz nagyon csúszott, nem jó gumikeverékkel mentünk ki vasárnap délelőtt, majd a végén a bal hátsó lengéscsillapítónkból elkezdett szivárogni az olaj, de a power stage-en sikerült egy jót autózni, és a szerencse is besegített, így a második helyet szereztük meg. Ez pedig nagyon jó alapot adhat a folytatásra!

Köszönöm a jól felkészített autót a XIQIO Racingnek, a támogatást a Korda Racingnek, a nagyon jól tapadó abroncsokat a Hankooknak, Nándinak pedig a remek munkáját: hamar visszarázódott, és úgy érzem, hogy nagyon jól tudunk együtt dolgozni! Gratulálok Ranga Petinek, végig kiválóan versenyzett és megérdemli a győzelmet! Salgón támadunk!”

Fotó: Sári Péter

Friss