2024. április 25. 10:13

KezdőlapORBMájus végén ismét rajthoz állnak a magyar rallysport legjobbjai a Salgó Rally-n

Május végén ismét rajthoz állnak a magyar rallysport legjobbjai a Salgó Rally-n

-

2023. május 25-27. között zajlik a Salgó Rally, a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója.

A szervizpark és a célceremónia Salgótarjánban lesz, a szakaszok a Mátrát és a Karancs-Medves tájait is érintik. Salgótarján idén is támogatja a verseny megrendezését.

Az 1974 óta létező Salgó Rally a HUMDA Országos Rally Bajnokság második fordulója lesz, az ORB-, ORB2-, ORB3-, Historic-bajnokság futama. Várhatóan négy különböző gyorsasági szakasz lesz a programban, az össztáv 130 km körül alakul.

Turán
foto: MK Racing Photography

A verseny a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Rally Szakági Bizottsága, Salgótarján Megyei Jogú Város és a rendezői feladatokat ellátó TRP Events együttműködésében valósul meg.

„A Salgó Rally a hazai raliversenyzés egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező fordulója és a kelet-magyarországi autósport fontos helyszíne. A versenyzők idén is átélhetik a Mátrában található, páratlanul izgalmas gyorsasági szakaszokat és a szurkolók is találkozhatnak a sportág hazai legjobbjaival a kialakított nézői pontokon, valamint a salgótarjáni célceremónia során” – nyilatkozta Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója.

A Salgó Rally előkészületeiről és a versennyel kapcsolatos lakossági információkról a rendezők további tájékoztatást nyújtanak a helyi médiában, valamint a Rallycafe.hu-n.

Ollé
foto: MK Racing Photography

Friss