2024. április 25. 15:51

KezdőlapORBBaksai László hatalmas csatában nyerte az ORB2 szezonnyitót

Baksai László hatalmas csatában nyerte az ORB2 szezonnyitót

-

Baksai László és Erdei Zoltán elképesztően szoros csatában nyerte meg a Nyerges Rally ORB2-es értékelését Zoltán Kevin és Búzás Róbert, valamint Szetei Norbert és Tisch Gábor előtt. 

Hatalmas csatát tartogatott az ORB2 szezonnyitó versenye a Nyerges Rallyn belül, ahol Baksai László és Erdei Zoltán azonnal szakaszgyőzelemmel kezdett, azonban a második szakasz után már Fábián Donát és Madarász Szabolcs vette át a vezetést egyetlen tizeddel.

A verseny harmadik és negyedik szakaszán pedig előnyét 2 másodpercre tudta növelni Fábián Donát, azonban az ötödik szakaszon motorhiba miatt az élről kényszerült kiállni.

Baksaiék ekkor álltak ismét az élre, azonban nyomukban szorosan ott volt Zoltán Kevin és Búzás Róbert. A ladás páros azonban az utolsó szakaszon megtudta őrizni vezető helyét, sőt előnyét 4 tizeddel még növelni is tudta, és végül 3.3 másodperc különbség alakult ki a ladás és citroenes kettős között a hetedik szakaszt követően.

A harmadik helyért többen is harcoltak, végül ebben a pozícióban Szetei Norbert és Tisch Gábor ért célba, mindössze 1.9 másodperccel megelőzve Strider Zoltánt és Borsfai Dávidot.

Az ORB2-es bajnokság a Salgó Rallyn folytatódik egy hónap múlva. 

A verseny végeredménye

Fotó: Sári Péter

Friss