2023. június 06. 14:22
KezdőlapORBJúlius közepén lesz az Eger Rally

Július közepén lesz az Eger Rally

-

A rally versenynaptárban eddig East Rally néven szerepelt az ORB2, ORB3 és Historic mezőny negyedik versenye, amely most megtalálta a megfelelő helyszínt, július 15-16-án az Eger Rallyn mérheti össze a tudását a HUMDA Országos Rally Bajnokság három kategóriája.

Közel húsz éves múltra tekint vissza Eger és a rally kapcsolata, az első Eger Rallyt 2004-ben rendezték. Azóta többször elmaradt a verseny, 2023-ban viszont újra a híres Dobó téren rajtol és ér célba az Eger Rally mezőnye.

„Sok-sok versenyző igénye volt, hogy 2023-ban visszatérjen az Eger Rally. Ezt az új MNASZ vezetés és az RSB meghallotta, és egy kiváló rendezőt is találtunk hozzá. 2023. július 15-16-án Egerben mérkőzik meg a Historic, az ORB2 és az ORB3 egymással. Bár közel lesz a Mecsek Rallyhoz, de azt gondoljuk, hogy a város nagy szeretettel fogadja a versenyzőket, a pályák pedig kiváló lehetőséget ígérnek egy jó csatára, úgyhogy bízom benne, hogy minden versenyző a Mecsek után az Eger Rallyt választja a következő futamának” – mondta Hoffer Zsolt az MNASZ Rallysport Bizottságának vezetője.

Fotó: Sári Péter #Rallyhearthu

Az Eger Rally rendezője az a Tomee Transped lesz, amely nagy sikerrel rendezte meg a RallySprint bajnokság első versenyét a Perkupa – Szőlősardó RallySprint-et.

„Sokáig kerestük a legjobb helyszínt az East Rally számára, és úgy gondoltuk, hogy az Eger olyan klasszikus verseny, ami mindig hiányzik a rajongóknak. A Dobó tér nagyon színvonalas környezet a rajt- és célceremóniának, sok ember elfér, sok étterem, kávézó található ott, így a versenyzők és a nézők is jól érezhetik majd magukat. A gyorsasági szakaszok kapcsán pedig arra törekszünk, hogy kevés etappal, komplex, egyszerű, jól szervezett versenyt rendezzünk” – mondta Begala Tamás rendező.

Fotó: Wirtmann Ferenc

A munka már megkezdődött, és eddig úgy tűnik, nem csak a rally társadalom várja nagyon ezt a versenyt, az itt élőknek is fontos a rally.

„Eger város minden tekintetben támogatja az eseményt és a környező települések polgármesterei is egyöntetűen pozitívan fogadják a versenyt. Elkezdtük a szervezést, megkértük a szükséges engedélyeket, és eddig úgy tűnik, nem lesz probléma ezen a területen. Beszélgettem az egri szurkolókkal és a versenyzőkkel is, és ők is egyöntetűen várták az Eger Rallyt. A Historicosok nagyon örülnek neki, Wirtmann Feri bácsi például maximális támogatásáról biztosított. Nyilván a többi kategória igényeinek is megpróbálunk megfelelni és nekik is olyan versenyt szervezni, ami után jó szájízzel utaznak majd haza” – fejezte be Begala Tamás, akit épp a Salgó Rally pályabejárása alatt a navigátori ülésben értünk el.

Fotó: Sári Péter

Friss