2024. április 25. 02:07

KezdőlapORBMilyen gumikat ajánl a Pirelli a Salgó Rallyra?

Milyen gumikat ajánl a Pirelli a Salgó Rallyra?

-

Minden rally versenyen komoly szerepet kap a helyes gumiválasztás, ezért megkérdeztük a Pirelli tanácsadóját, Grátz Ferencet, hogy mely gumikat ajánlja a holnap kezdődő Salgó Rallyra. 

Pénteken kezdetét veszi a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második versenye, a Salgó Rally, melyen a versenyzők gyorsasága komolyan függhet a jó gumiválasztáson is. 

A Pirelli tanácsadója, Grátz Ferenc elárulta, hogy mely gumik lehetnek az igazán gyorsak az olasz gyártó esetében. 

Fotó: Makai Gergely / MGR Images

“Jelenleg úgy tűnik, hogy csapadékmentes verseny lesz a Salgó Rally – mondta Grátz Ferenc a Rallycafe.hu oldalnak. – Ezért elsősorban a pályák jellemzői alapján kell kiválasztani a megfelelő gumit. A pénteki szakaszokon a közepes keverékű, hetes abroncsok lehetnek a jók az összkerekes autók esetében. Szombaton pedig a kemény keverék lehet számukra a jó választás. A 2WD autók esetében azonban már pénteken is az ötös gumit ajánljuk előre feltenni, hátra pedig a hetest. A Ladákkal indulók számára pénteken a hetest, míg szombatra az ötöst.” 

És hogy mennyire érdemes megfogadni a Pirelli ajánlását? 

“A Pirellivel versenyzők többségében megfogadják az ajánlásunkat, és általában ők is tudnak a kategóriák elejében zárni. Ezért érdemes hallgatni a tanácsainkra.”

Fotó: Makai Gergely / MGR Images

Friss