back to top
2024. június 15. 09:28

KezdőlapORBTakács István nyerte az ORB3 Salgótarjáni versenyét

Takács István nyerte az ORB3 Salgótarjáni versenyét

-

Takács Istvánék nyerték a Salgó Rally ORB3-as mezőnyének futamát, Békési Richárd nagy hajrá után lett második megelőzve a szezonnyitót nyerő Lenkey Ákost. 

A Salgó Rally ORB3-as mezőnyére hat szakasz várt az első napon, és a versenyt Péter Pál és Dudás István Márton kezdte a legjobban. 

A második szakaszon azonban a hondás kettős hibázott egy lassítóban, amiért 10 másodperces büntetést kapott, majd az első kör utolsó szakaszán elkésett, amiért újabb 30 másodperc büntetést járt, így csupán a kilencedik helyen mehettek szervizelni. 

A második szakasztól Takács István és Takács István vette át a vezetést, és helyüket többet már nem is adták át másnak, így végül 6.5 másodperc előnnyel szerezték meg a győzelmet. 

A második helyen Békési Richárd és Bernát Martin ért célba ugyancsak BMW-vel, akik két szakasszal a vége előtt még a negyedik helyen álltak 25 másodperc hátránnyal, azonban délután érkező felhőszakadásban nagyszerűen tudták kihasználni riválisaik apró hibáit, így végül a második helyre léptek és itt is érte célba. 

A Salgó Rally ORB3-as abszolút értékelésének harmadik helyén Lenkey Ákos és Drótos Cintia ért célba 23.1 másodperc hátránnyal. 

Péter Pálék a tetemes büntetés után a kilencedik helyen végeztek. 

Eredmények

Az ORB3-as bajnokság júniusban a Mecsek Rallyn folytatódik. 

Friss