2024. április 26. 17:37

KezdőlapORBVincze Ferencék verhetetlenek voltak péntek délelőtt a Salgó Rallyn

Vincze Ferencék verhetetlenek voltak péntek délelőtt a Salgó Rallyn

-

Vincze Ferenc és Percze Nándor mindhárom péntek délelőtti szakaszt megnyerve vezeti a Salgó Rallyt Turán Frigyes és Velenczei Ádám előtt. 

Vincze Ferenc nagyon bekezdett a Salgó Rallyn, ugyanis péntek délelőtt mindhárom szakaszt megnyerte, így 13.3 másodperc előnnyel mehet szervizelni. 

Turán Frigyes és Farnadi Ágnes pedig hasonlóan kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, hiszen minden szakaszon második eredménnyel ért célba hátrányuk pedig a 2.1 és 8.5 másodperc között váltakozott Vinczéék mögött. 

A verseny harmadik helyén Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt áll, akik kétszer is harmadik időt tudtak elérni, míg a nap leghosszabb szakaszán Mátraalmáson a negyedik idővel zárt. Mindezek után 25.5 másodperc hátránnyal állnak a harmadik helyen. 

Német Gábor navigátort és autót is cserélt a Székesfehérvár Rally után, és a délelőtti versenyt a negyedik helyen fejezte be Németh Gergely navigálásával és a Hyundaijal. 

Fotó: MGR Images / Nagy Gábor Sándor

Többen is büntetést kaptak lassítókban történt hibák után, köztük Klausz Kristóf a második és harmadik szakaszon is, így 20 másodperc plusszal a hetedik helyen szervizelhetnek, az ugyancsak büntetett Osváth Péter előtt. László Martin ugyancsak 10 másodperc büntetéssel a 10. 

A második szakaszon a Peugeot Kupa három indulója is beesett a célt követően, Viszló Csaba, Trencsényi Vince, valamint Kanyik Antal. Szerencsére csak az autók sérültek, míg a balesetek után a gyorsasági etap lett. 

A kategóriában három szakasz után Határ Attila és Éhn Dániel vezet 21 másodperc előnnyel Bertalan Márton és Paizs Róbert előtt, míg a harmadik helyen Berta László és Császár László 41 másodperc hátránnyal áll. 

Az ORC-ben Hevesi István és Bottyán János kezdett a legjobban, azonban a második szakaszon műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. 

A délelőtti verseny után a kategóriát Bacsa Tamás és Hanyik Gergely 19.3 másodperc előnnyel vezeti a 10 másodperces büntetést kapó Molnár István és Fekete Zsolt előtt, míg a harmadik helyen Marozsi Zsolt és Boros Máté 51.4 másodperc hátránnyal áll. 

Élő tudósításunk a versenyről

Fotó: MGR Images / Nagy Gábor Sándor

 

Friss