2024. április 18. 05:01

KezdőlapORBVincze Ferencéket csak egy szakaszon lehetett megverni a Salgó Rally első napján

Vincze Ferencéket csak egy szakaszon lehetett megverni a Salgó Rally első napján

-

Vincze Ferenc és Percze Nándor szárnyalásáról szólt a Salgó Rally első napja, a pénteki napon csak legközelebbi riválisa, Turán Frigyes és Farnadi Ágnes tudta egy szakaszon legyőzni. A harmadik helyen Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt áll. 

Vincze Ferenc és Percze Nándor hatból csak egy szakaszt nem tudott megnyerni a Salgó Rally első napján, így 16.7 másodperccel vezetnek a nap végén. 

A skodás páros egyetlen komoly riválisa csak Turán Frigyes és Farnadi Ágnes tudott lenni, így nem is csoda, hogy öt második idejük mellett csak ők tudtak szakaszt nyerni Vinczéék mellett. 

A harmadik helyen Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt áll, akik 20.2 másodperccel követik a volkswagenes riválisokat, ugyanakkor 31.1 másodperccel megelőzik Hadik András és Kertész Krisztiánt. 

Fotó: Sári Péter

A negyedik helyért a fordos kettősre szombaton még nagy csata vár, hiszen Német Gábor és Németh Gergely csak 1 tizeddel következik mögötte. 

Bodolai László és Deák Attila áll a legjobban a pénteken büntetést begyűjtő versenyzők közül a hatodik helyen 10 másodperces büntetéssel, míg László Martin és Berendi Dávid ugyanennyi plusz idővel a hetedik Ollés Sándort és Ollé Rebekát, valamint a nem kevesebb, mint 40 másodperc büntetést összeszedő Klausz Kristóf és Papp Tamás a kilencedik. 

Fotó: Sári Péter

Klauszék háromszor lassítóban hibáztak, míg a hatodik szakaszról elkéstek. 

A legjobb tíz közé még Osváth Péter és Adorján Szabolcs tudott bekerülni. 

Az ORC-ben Bacsa Tamás és Hanyik Gergely komolyan meghajtotta a Toyota GR Yarist és az első napot 32.4 másodperc előnnyel zárták az élen Molnár István és Fekete Zsoltot megelőzve, míg a harmadik helyen Marozsi Zsolt és Boros Máté 46 másodperc hátránnyal áll. 

A Peugeot Kupában Határ Attila és Éhn Dániel teljesített kimagaslóan, az első napot 1:02.6 perc előnnyel zárta az élen Bertalan Márton és Paizs Róbert előtt, akinek autója az utolsó, esős szakaszon a többször is leállt. A harmadik helyen Berta László és Császár László további 1.4 másodperc hátránnyal zárta a pénteket. 

Érdekesség, hogy az utolsó, változó időjárást hozó szakaszt Vogel Adrienn és Maricsek Miklós nyerte, akik így a negyedik helyen várhatják a szombati öt szakaszt.

Élő tudósításunk a versenyről

Fotó: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss