2024. április 26. 12:51

KezdőlapORBSalgó Rally: Vincze Ferenc három év után nyert ismét ORB futamot

Salgó Rally: Vincze Ferenc három év után nyert ismét ORB futamot

-

Vincze Ferenc és Percze Nándor nyerte a HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát, a Salgó Rallyt Turán Frigyes és Farnadi Ágnes, valamint Német Gábor és Németh Gergely előtt. 

Vincze Ferenc és Turán Frigyes egész hétvégén kimagaslott az ORB mezőnyéből, ugyanakkor a skodás versenyző szinte folyamatosan gyorsabb tudott lenni volkswagenes riválisánál is, így végül nagyon megérdemelten szerezte meg a győzelmet, illetve Turnék a második helyet. 

Vincze Ferenc a 2020-as Ózd Rally után tudott ismét ORB futamot nyerni, míg Turán Frigyes a tavalyi Dunakanyar Rally után tud ismét a dobogóra állni. 

A két versenyző között végül 30.7 másodperc különbség döntött, mivel szombat reggel Friciék defektet szedtek össze, majd az utolsó szakaszon 10 mp-es büntetést kaptak. 

A harmadik helyért eleinte Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt harcolt, azonban szombat reggel defekt miatt sok időt vesztettek. Ezt követően Hadik András és Kertész Krisztián áll a bronzos helyre, ők a szombati harmadik szakaszon szintén defekt miatt szenvedtek balesetet.

Fotó: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

A skodás és fordos versenyző problémái után Német Gábor és Németh Gergely lépett a harmadik helyre, és bár Klausz Kristóf és Papp Tamás szorosan a sarkukban voltak, végül a Hyundaijal induló kettősé lett a harmadik hely. 

László Martin és Berendi Dávid lett az ötödik, majd Osváth Péter és Adorján Szabolcs, Ollé Sándor és Ollé Rebeka, valamint Tóth Tibor és Szabó József következett. 

Az előkelő kilencedik helyen zárt Határ Attila és Éhn Dániel, akik megnyerték a Peugeot Kupa értékelését, míg a tizedik helyen Bacsa Tamás és Hanyik Gergely zárt az ORC győzteseiként a Toyotával. 

A Peugeot Kupában komoly csata zajlott Határék mögött Berta László és Császár László, valamint Bertalan Márton és Paizs Róbert között, és bár Bertáék a Power Stage-en 16.2 másodperccel voltak lassabbak, végül 1.4 másodperc előnnyel megtartották a második helyet. 

Az ORC-ben Bacsáék mögött Papp Arnie és Matics Barbara lett a második kitűnő vezetést bemutatva a Ladával, míg a harmadik Molnár István és Fekete Zsolt lett Mitsubishivel. 

Az ORB idei szezonja négy hét múlva a Mecsek Rallyval folytatódik.

Élő tudósításunk a versenyről

Fotó: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Friss