2024. április 24. 10:37

KezdőlapORBVincze árkot járt, Turán és Velenczei defekt szombat délelőtt a Salgó Rallyn

Vincze árkot járt, Turán és Velenczei defekt szombat délelőtt a Salgó Rallyn

-

Igen eseménydúsan kezdődött a Salgó Rally második napja, azonban Vincze Ferenc árokjárás után is növelte előnyét a defektet szerző Turán Frigyes előtt. Velenczei Ádám azonban elvesztette a dobogós helyét gumisérülés miatt. 

Szomorúan indult a Salgó Rally szombati napja, miután hajnalban rosszul lett a szálláson és elhunyt Rontó László veszprémi sportbíró. A versenyszervező, TRP Hungary, az MNASZ és az RSB őszinte részvétét fejezik ki a gyászoló családnak. 

Szombaton két pályán összesen öt szakasz várt a Salgó Rally ORB1-es mezőnyére, melyek közül már az elsőn Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt defektet szedett össze és a kerékcsere miatt elvesztette harmadik helyét. 

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Ezt a szakaszt Vincze Ferenc és Percze Nándor nyerte, Turán Frigyes 3.1, László Martin pedig 8 másodperc hátránnyal követte az élen álló kettőst. 

Összetettben Vinczéék 19.8 másodpercre növelték előnyüket Turánék előtt, míg Velenczeiék defektje után Hadik András és Kertész Krisztián lépett a harmadik helyre 1 perccel követve Hadikékat. 

A második szakasz még több nem várt eseményt tartogatott, Vincze Ferencék egy árokjárás után is a legjobb eredményt érték el, mögöttük Klausz Kristóf és Papp Tamás 4.5, Hadik Andrásék pedig 5.2 másodperc hátránnyal zártak. 

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Ezen a pályán már Turán Frigyesék is defektet szedtek össze, míg Bodolai László és Deák Attila 800 méter után esett árokba. A fordos páros azonban a nézők segítségével folytatni tudta a versenyt, de több percet vesztett. 

A reggeli szakaszokon így Vincze Ferenc két szakaszgyőzelemmel kezdett és előnyét 27 másodpercre növelte a második helyet megtartó Turán Frigyes előtt. 

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Hadik András 58 másodperc hátránnyal követi a VW-es riválist a harmadik helyen, míg Német Gábort és Németh Gergelyt 17.6 másodperccel, Klausz Kristófot pedig 43 másodperccel előzik meg. 

László Martin bár 20 másodperc büntetéssel kezdett szombaton, így is a hatodik helyen áll 11.9 másodperccel Klausz mögött és közel fél perccel megelőzve Osváth Pétert és Adorján Szabolcsot. 

A legjobb 10 sorrendjét Ollé Sándor és Ollé Rebeka, Tóth Tibor és Szabó József, valamint az ORC mezőnyét vezető Bacsa Tamás és Hanyik Gergely zárja. 

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Bacsáék mögé az ORC-ben Papp Arnie és Matics Barbara lépett a második helyre 42.2 másodperc hátránnyal, míg a harmadik helyen Molnár István és Fekete Zsolt áll további 10.3 másodperc hátránnyal. 

A Peugeot Kupában Határ Attila és Éhn Dániel két szakaszt nyerve már másfél percre növelte előnyét. A második helyre Berta László és Császár László lépett, megelőzve a megforgó Bertalan Mártont és Paizs Róbertet. 

Az ORB mezőny még három szakaszt teljesít szombaton, míg az ORB2 indulói hamarosan kezdik versenyüket. 

Élő közvetítésünk a versenyről. 

foto: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Friss