2024. április 20. 01:40

KezdőlapORBVincze beoszt, Hadik balesete után csata a 3. helyért a Salgó Rallyn 

Vincze beoszt, Hadik balesete után csata a 3. helyért a Salgó Rallyn 

-

A Salgó Rally harmadik és negyedik szombati szakaszát követően Vincze Ferenc előnye kissé csökkent Turán Frigyes előtt, azonban így is biztosan vezet. Hadik András balesetet szenvedett, így a harmadik helyért Német Gábor és Klausz Kristóf harcol. 

Vincze Ferenc és Percze Nándor 27 másodperc előnnyel várhatta a szombat déli szakaszokat az ORB mezőny élén Turán Frigyest és Farnadi Ágnest megelőzve. 

A nap harmadik szakaszán már igyekezett a 2019-es magyar bajnok beosztani előnyét, ennek ellenére ezt a szakaszt is megnyerte és előnyét 30.1 másodpercre növelte, a negyedik szakaszon még óvatosabban vezetett, és mivel Turán itt második időt autózott 18.7 másodpercre csökkentette hátrányát. 

A harmadik helyen Hadik András és Kertész Krisztián bár légüres térben volt két mai szakasz után, azonban a harmadikon egy lassító után defektet szedett össze, amit követően nem tudta elkerülni a balesetet és kiesett. 

A harmadik helyre így Német Gábor és Németh Gergely lépett, azonban a Power Stage-en még harcolnia kell Klausz Kristóffal, aki megnyerte a verseny 10. Gyorsaságiját, így csupán 8.2 másodperccel követi a a Hyundai-os riválist. 

Az ötödik helyen László Martin és Berendi Dávid, míg a hatodikon Osváth Péter és Adorján Szabolcs áll. 

Osiékat azonban csupán 7.9 másodperccel követi Ollé Sándor és Ollé Rebeka, akik mögött Tóth Tibor és Szabó József áll. 

Az abszolút kilencedik helyet az egész versenyen kiválóan autózó Határ Attila és Éhn Dániel foglalja el Peugeot-val, míg a legjobb 10-be még Bacsa Tamás és Hanyik Gergely tud beférni. 

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a reggeli defekt után az abszolút 11. helyig zárkózott fel, azonban a nap negyedik szakaszán műszaki hiba miatt ismét sok időt és két helyet vesztett.

Az ORC-ben Bacsáék 32,8 másodperccel előzik meg a Ladával versenyző Papp Arniet és Matics Barbarát, míg Molnár István és Fekete Zsolt áll a harmadik helyen. 

A Peugeot Kupában Határék előnye 1:53.9 perc Berta László és Császár László előtt, míg a harmadik helyen Bertalan Márton és Paizs Róbert áll további 17.6 másodperc hátránnyal. 

Az ORB1 mezőnyére még a Power Stage vár. 

Élő közvetítésünk a versenyről


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss