2024. március 29. 12:58

KezdőlapERC12 szakasz vár a Historic Eb mezőnyére a Mecsek Rallyn

12 szakasz vár a Historic Eb mezőnyére a Mecsek Rallyn

-

A Mecsek Rally idén is vendégül láthatja a Historic Eb mezőnyét, amelyre két nap alatt összesen 12 szakasz és 161 km versenytáv vár. 

A Mecsek Rally idén a Historic Eb ötödik futama lesz június 22-24. között. Az Eb-n eddig három versenyt rendeztek, a szezonnyitó spanyol Costa Brava Rallyt és a a bajnokság ugyancsak spanyol harmadik futamát, a Rally de Asturiast az olasz Zippo nyerte Denis Piceno navigálásával az Audi Quattroban, míg a második futamot, a cseh Vltava Rallyt ifj. Érdi Tibor és Csökő Zoltán húzta be. 

A következő versenyt, június első hétvégéjén a svájci Rallye du Chablais keretein belül rendezik meg, majd ezt követően következik a pécsi Mecsek Rally. 

Az aszfaltos versenyen pedig 12 szakasz vár az Historic Eb mezőnyére. Az első napon, június 23-án, pénteken a Mandulás-Árpádtető (10.00 km), az Alsómocsolád-Mecsekpölöske (14.1 km), valamint a Komló-Hosszúhetény (11.4 km) szakaszok szerepelnek a programban kétszer. 

A második napon pedig az Árpádtető-Abaliget (19.4 km), a Mecsekpölöske elág-Alsómocsolád (14.7 km), valamint a Hetvehely-Golgota (10.9 km) gyorsaságikon lesz látható az Eb mezőnye ugyancsak kétszer. 

A Mecsek Rally idén az ORB1, ORB2, ORB3 és Historic Országos Rally Bajnokság futama is lesz, a magyar mezőnyre vonatkozó versenykiírás pedig várhatóan rövidesen ugyancsak megjelenik, de nagy eltérés az Eb menetrendjétől valószínűleg nem lesz. 

A Mecsek Rally Historic Eb versenykiírása


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss