2024. április 26. 06:09

KezdőlapORBVincze Ferenc 21 pontos előnyben a Salgó Rally után

Vincze Ferenc 21 pontos előnyben a Salgó Rally után

-

Vincze Ferenc három év után ismét ORB futamot tudott nyerni, és a Salgó Rallyn Percze Nándor navigálásával elért siker után 21 ponttal vezeti az ORB pontversenyét.

Vincze Ferenc és Percze Nándor a Székesfehérvár Rallyn elért második helye után a Salgó Rallyn már nyerni tudott, így összesen 63 megszerzett ponttal rendelkezik az ORB1 abszolút pontversenyében, ami 21 ponttal több, mint a második helyen álló Turán Frigyes és Farnadi Ágnes pontszáma.

Salgó
Fotó: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Turánék a Székesfehérvár Rallyt még az ötödik helyen zárták, Salgótarjánban azonban a tavalyi Dunakanyar Rally után ismét dobogóra állhattak.

A bajnokság harmadik helyén Német Gábor áll, aki az ORB szezonnyitón még Adorján Szabolcs navigálásával lett hatodik a Skoda fabia Rally2 evóval, a második futamon azonban már Hyundai i20 N Rally2-vel és Németh Gergely navigálásával állt rajthoz és zárt a harmadik helyen. Német két verseny után csak 3 egységgel rendelkezik kevesebb ponttal, mint Turán Frigyes.

Fotó: MGR Images/Nagy Gábor Sándor

Az ORC bajnokságban Szilágyi Patrik és Érsek Krisztián vezeti a bajnokságot 4 ponttal megelőzve Hevesi Istvánt és Bottyán Jánost, valamint 7 ponttal Bacsa Tamást és Hanyik Gergelyt.

A Peugeot Kupában Bertalan Márton és Paizs Róbert 1 pont előnnyel vezet Határ Attila és Éhn Dániel előtt, míg a harmadik helyen Berta László és Császár László áll 3 pont hátránnyal.

A bajnokság állása két futam után

Friss