2024. április 23. 17:38

KezdőlapORBKammerer Zoltán is részt vett a Salgó Rallyn

Kammerer Zoltán is részt vett a Salgó Rallyn

-

Kevesen tudják, hogy a háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó is nagyon kedveli a rallyt, ezért örömmel mondott igent a Hertz Autókölcsönző meghívására és meglátogatta a Salgó Rallyt.

Sportoló vagyok így minden sporteseményen jól érzem magam, legyen az bármilyen sportág, de ahol autók vannak és benzingőz, az még jobban tetszik. Lenyűgözött a szervizpark, kétszer is végig sétáltam rajta, és nagy élmény volt felvezető autóként egy Suzukival végigmenni a pályán is. Gyönyörű volt a környezet, és ami nagy öröm, hogy sok néző volt mindenütt” – mondta Kammerer Zoltán, miután visszatért a gyorsasági szakaszokról.

foto: Sulyok István

2012-ben a londoni olimpián kajak négyesben 1000 méteren szerzett ezüstérme után Kammerer Zoltán már belekóstolt a rallyba.

Egy Suzukival indultunk N3 kategóriában a Mikulás Rallyn, de annak már több mint tíz éve, még 2012 decemberében. Kerekes Joti volt a navigátorom, és bronzérmet szereztünk. A képet ugyan kicsit árnyalja, hogy négyen indultunk a kategóriában, de abszolútban is a hatvanadik hely környékén értünk célba, és több mint 80 induló volt. Ott kerültem közel a rally világához, és azóta is nagyon szeretem. Az autósport minden vállfaját kedvelem, de talán a rally a leginkább közvetlen és legnyitottabb szakág, szeretem a családias hangulatát” – idézte fel az első igazi rallys élményt a sportoló.

foto: Sulyok István

Az a bizonyos Suzuki egy sárga Ignis volt, amelyet Ollé Sasa csapata készített fel a versenyre. A baráti kapcsolat azóta is megvan a két sportoló között, ezért természetesen Sasáékat is meglátogatta a szervizparkban Kammerer Zoltán.

„Sasával beszélgettem is egy negyedórát. Az autója persze már nem a régi, de a szín és a dizájn nem változott. Szurkolok neki, a lányával Rebekával nagyon gyorsak.”

A sportolói pályafutást a politika követte, Kammerer Zoltán május közepe óta Göd város polgármestere, így nem csak szurkolóként és rally szimpatizánsként követte a versenyt, hanem „szakmai” szempontok alapján is figyelte az eseményt.

„Polgármesterként más szemüveggel nézek egy ilyen eseményt. Ilyenkor azt figyelem, mi az, amit akár Gödre is el tudnánk vinni, mert egy régió, egy település számára nagyon fontos egy ekkora sportesemény. Sajnos egy teljes versenyt nem tudnánk megrendezni, de egy Budapest környéki rally egy résznek, vagy akár egy prológnak, szívesen helyt adnánk.

Egyrészt megmozgatja a helyieket. Fontos, hogy minél több, minél színesebb eseményt tudjunk kínálni az ott élőknek. Ez lehet egy koncert, egy autóverseny egy kis szelete, vagy bármilyen más kulturális, vagy sportesemény. A másik aspektus, hogy az eseményre érkezők jó hírét viszik az adott településnek. Mi is szívesen megmutatnánk, hogy nekünk is van egy gyönyörű Duna-partunk, egy csodaszép sétányunk és fantasztikus panorámánk.”

foto: Sulyok István

Friss