2024. április 19. 08:04

KezdőlapORBTóth Tibor nyerte a Murva Kupa második, osztrák versenyét

Tóth Tibor nyerte a Murva Kupa második, osztrák versenyét

-

A Pirelli Murva Kupa második versenyét, az osztrák W4 Rallyt Tóth Tibor és Bán Viktor nyerte és a verseny abszolút értékelésében is dobogóra állhatott. 

Igen fordulatos versenyt tartogatott a mezőnynek az osztrák W4 Rally, melyen 13 murvás szakaszt kellett teljesíteni. 

A verseny egyben a Pirelli Murva Kupa második futama is volt a Székesfehérvár Rally után, a kategóriába pedig hatan neveztek, Tóth Tibor és Bán Viktor Rally2-es Skodával, Kazár Miklós és Begala Tamás, valamint Rongits Attila és Hannus László Mitsubishivel, míg Berta László és Fuchs Gábor, továbbá Viszló Csaba és Szegedi Máté Rally4-es Peugeot-val. A magyar versenyzők dolgát pedig a szlovák Matej Knápek és cseh Zuzana Steffeková Nissan Sunnyval próbálta megnehezíteni. 

A murva kupa értékelésében először Tóth Tibor tudott vezetni, majd a második szakasztól Kazár Miklós állt az élre és egészen a hetedik szakaszig őrizte is a vezető pozíciót, akkor azonban két percet vesztett, így ismét Tóth állt az élre. A nyolcadik szakaszon azonban Rongits Attila 1 tizedmásodperc előnyre tett szert, a kilencediken azonban Tóth teljesített jobban és 25.7 másodperc előnybe került, míg ezt a szakaszt Kazár már nem tudta teljesíteni. Rongits versenye három szakasszal a vége előtt ért véget műszaki hiba miatt, így végül Tóth Tibor zárt az élen Berta, Viszló és Knápek előtt. 

Tóth Tibor azonban abszolút értékelésben is igen jól szerepelt és végül Hermann Neubauer és Simon Wagner mögött a harmadik helyen zárt. 

A murva kupa legközelebb Veszprémben folytatódik. 

A versenyen indult további magyar eredmények itt tekinthetőek meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss