back to top
2024. május 08. 01:18

KezdőlapORBTöbb bajnokságban is győzelmi eséllyel áll rajthoz a Mecsek Rallyn a PSZA...

Több bajnokságban is győzelmi eséllyel áll rajthoz a Mecsek Rallyn a PSZA Motorsport

-

Újra komoly mezőnnyel vág neki az Országos Rally Bajnokság fordulójának a PSZA Motorsport csapata. A pécsi Mecsek Rallyn több bajnokság értékelésében is győzelmi esélyekkel indulnak. 

„Mindig szívesen térünk vissza a Mecsek lábához, hiszen jó emlékeink vannak Pécsről – árulta el gondolatait Szabó Árpád, a PSZA Motorsport koordinátora. – Ahogyan az előző versenyekhez hasonlóan most is sok párosunk indul, köszönhető ez annak, hogy az összes bajnokság részt vesz a futamon. Mi pozitívan indulunk neki a hétvégének, ahol a Peugeot Kupa mezőnye ismét indul. A Salgó Rallyn áthelyeződtek az erőviszonyok, így Berta Laci gőzerővel készül, hogy revansot vegyen. A műhelyben próbáltuk az autót úgy felkészíteni, hogy semmilyen kérdőjel ne legyen rajta. Csütörtökön a teszten a finom a beállításokkal fogjuk hangolni és bízunk Laci sikerében. Az ORC mezőnyében Helembai Zsolt, Petróczy Péter, Göncöl Ferenc, Szőnyi András és Jacsó János indul, valamint Zagyva Dorka ismét belekóstol az ORB1-be, a mezőny előtt fognak majd menni.

Fotó: Sári Péter

Biztosan izgalmas hétvégére számíthatunk. Historicban Szombathelyi Peti és Zsolna Józsi erősíti a csapatunkat és bízunk benne, hogy a Zsigulik jól bírják majd a nagy meleget. Az ORB2 kicsit háttérbe lesz szorítva, hiszen ők egy külön szerviz parkban lesznek. Szetei Norbi, Tellér Anti, Endrődi Laci és Czang György képvisel ott minket. Norbi a Salgó Rallyn elért eredményének köszönhetően az ORB2 abszolút bajnokság második helyről várja a futamot, így az gondolom mindenképpen nagyon komoly tétje lesz a versenyének. Bizakodva várjuk a hétvégét, ahová mondanak nagyon meleget és rossz időt is, talán még esőre is lehet számítani.” 

Fotó: Sári Péter

Friss