2024. április 15. 04:00

KezdőlapORBBerta Laciék alaposan ráijesztettek a PSZA Motorsportra a Mecseken

Berta Laciék alaposan ráijesztettek a PSZA Motorsportra a Mecseken

-

Viszonylag sikeres hétvégét zárt a PSZA Motorsport csapata a hétvégi Mecsek Rallyn, ahol a nagy hőség mellett a változékony időjárással is meg kellett küzdeni a versenyzőiknek.

„Ismét szép emlékekkel tértünk haza a Mecsek lábától, mint ahogy azt a korábbi években megszokhattuk – kezdte a beszélgetést Szabó Árpád, majd hozzátette. “Lettek nagyon szép eredményeink, de sajnos egy – két párosunk idő előtt ki is esett, ide sorolhatjuk Gönczöl Ferit és Endrődi Lacit és Zsolna Józsit is.

Fotó: Sári Péter

Az időjárás nagyon komoly arcát mutatta, hol a meleggel kellett megküzdeni, hol pedig a vihar elől kellett bujkálni. Berta Laciéknak volt egy nagyon meleg szituációjuk, Alsómocsoládon közel végsebességgel megforogtak, de szerencsére nem törték össze az autót. A szombati napot nem a legfényesebb helyről kezdték, de Laci mindent megtett, hogy ledolgozza a hátrányát és végül a Peugeot Kupa második helyéig kapaszkodott fel, megkoronázva egy Power Stage győzelemmel, amivel a kupa éléről várja a veszprémi folytatást. Az ORC bajnokságban Szőnyi András, Helembai Zsolt, Petróczy Péter és Jacsó János maradt állva.

Fotó: Sári Péter

Zsoltiék szuper rallyztak és sikeresen befejezték a versenyt, ahogyan Andrisék, Petiék és Jánosék is ott voltak a Széchenyi téren kialakított céldobogón. A Historic Bajnokságban Zsolna Józsiék műszaki hiba miatt idő előtt feladták a versenyt, Szombathelyi Petiék hibák nélkül be tudták fejezni a futamot és boldogan is tértek haza. ORB2-ben Tellér Antiék ott voltak a célban, ez nem adatott meg Endrődi Laciéknak. A csapat Citroenjét Szetei Norbi bérelte, jól is indult a versenyük, viszont a második szakaszon egy vízcső kidurrant és elfolyt az autó hűtővize, ami miatt ki kellett álljanak. Sajnos Norbiéknak nem volt most szerencséjük, de bízunk benne, hogy Egerben ezt a mumust el tudjuk felejteni. A Rally1-esek most elmennek vakációzni, majd augusztusban Veszprémben folytatják. Az ORB2, ORB3 és Historic mezőnye nem pihenhet, hiszen július közepén Egerben folytatódik a bajnokság. Köszönöm az egész hétvégét a csapat minden tagjának!”

Fotó: Sári Péter

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss