2024. április 29. 08:20

KezdőlapORBTöbb mint százan neveztek az Eger Rallyra

Több mint százan neveztek az Eger Rallyra

-

Megjelent az Eger Rally nevezési listája, amelyen az előfutók nélkül is 101 páros szerepel.

Az Eger Rallyt július 15-16-án rendezik, a HUMDA Országos Rally Bajnokság ORB2, ORB3 és Historic mezőnyének, rajtuk kívül az ORB Teszt kategóriában nevezhettek a párosok. A verseny szombaton egy szuperspeciállal kezdődik, majd vasárnap háromszor három gyorsasági szerepel a programban. A második napon az ORB3 csak két kört megy, így számukra 53,93 km lesz az Eger rally gyorsasági szakaszainak hossza. A mezőny többi része harmadszor is teljesíti a Szarvaskő, Bátor, Sirok gyorsaságikat, ezzel nekik 78,83 km a gyorsaságik össztávja.

PSZA
Fotó: Sári Péter

A várakozásoknak megfelelően nagy volt az érdeklődés, az előfutókon kívül 101 páros adta le a nevezését.

Az előfutók között navigátorként szerepel Weingartner Balázs neve is, A Humda vezérigazgatója Kazár Miklós mellett ismerheti meg az egri pályákat.

A Historic mezőnyből igazoltan hiányzik ifj. Érdi Tibor, ők Ausztriában versenyeznek az Eb-n, ám a magyar mezőnyből 18 páros ott lesz, Wirtmannékkal, Csukovicsékkal és Kalapácsékkal.

Fotó: Sári Péter

Az ORB2-ben 40-en neveztek, várhatóan ismét nagy csata lesz a győzelemért. Az ORB3-ban 33 páros szerepel a nevezési listán.

Az ORB teszt kategóriában újra autóba ül Hoffer Zsolt. A szakágvezető Czézinger Kristóffal egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val tér vissza, mellettük Perge György indul még R5-ös Fabiával. Érdekes lesz figyelni a Matics-Rongits csatát is, a két mitsubishis pilóta újra egymásra talál Egerben.

kép: Eger Rally

Friss