2024. április 29. 06:48

KezdőlapORBLesz kvalifikáció a Veszprém Rallyn

Lesz kvalifikáció a Veszprém Rallyn

-

A Veszprém Rally 1. sz. Végrehajtási utasításában az egyik fontos változás, hogy a versenyen rendeznek kvalifikációt is. A kvalifikácó időpontja 2023.08.05., szombat 16:30-19:00, a helyszín Királyszentistván.

A rajtsorrend meghatározására szolgáló futamon kizárólag nevezési lista 1-15. pozíciójában szereplő versenyzőpárosok indulhatnak. Amennyiben nevezési listán az első 15
pozícióban lévő versenyzőpárosok közül visszalép valaki, akkor a kvalifikáción résztvevő párosok száma a visszalépőkkel (kiesőkkel) csökkentetten kerül lebonyolításra.

A kvalifikáció lebonyolítása két részből áll. Az első, a kvalifikációs edzés, amely 75 perc időtartamú, tehát 17:45-ig tart. Ebben a szakaszban a részvevők a kiadott kvalifikációs itinerben szereplő útvonalon közlekedve, szabad időbeosztásban, maximum két alkalommal teljesíthetik a szakaszt. A versenyzők 2 perces időközönként rajtolnak el.

A második rész, maga a kvalifikációs futam, amelynek alapját a Felügyelő Testület által kibocsátott kvalifikációs rajtlista képezi. A rajtlista nevezési lista 1-15. pozíciója szerinti csökkenő sorrendben kerül kibocsátásra. A versenyzők itt is kétperces időközönként rajtolnak el.

A kvalifikáción elért eredmények alapján 20:00-kor a Veszprém Arénában rendezett eseményen választanak rajtpozíciót a párosok.

Ranga Péter
Fotó: Ranga Rally Team

Friss