2024. április 29. 00:29

KezdőlapORBNagyobb volt a baj Rangáék autójával a vártnál, de ott lesznek Veszprémben

Nagyobb volt a baj Rangáék autójával a vártnál, de ott lesznek Veszprémben

-

Ranga Péter és Czakó Janek műszaki hibával ért célba a Mecsek Rallyn. A verseny után kiderült, hogy a probléma komolyabb a vártnál, így alaposan fel kellett újítani a Skoda Fabiát. A támogatók segítségével sikerült, a Székesfehárvár Rally győztes párosa ott lesz Veszprémben is.

Sajnos nem a féltengelyünk törött el, hanem az első differenciálművünk ment tönkre, és megsérült a váltónk is, emiatt elég nagy felújítást kellett csinálnunk az autón. Viszont most, egy ilyen komolyabb revízió után, elvileg nem lehet baj a Veszprém Rallyn. Itt kell megköszönnöm a támogatóinknak és a segítőinknek, hiszen egy ilyen komoly revízió a mi kis csapatunknak nagy erőfeszítés, nélkülük nem sikerült volna. Emiatt is nagyon motiváltak vagyunk, szeretnénk meghálálni ezt a rengeteg segítséget” – mondta Ranga Péter.

A pilóta nem volt teljesen elégedett a Mecsek Rallyn elért negyedik hellyel, de utóbb az is kiderült, hogy egy futómű probléma is hátráltatta őket.

Ranga Péter 2017-ben már nyert a Veszprém Rallyn, ez a győzelem és az idei szezonnyitón elért siker jó alapot jelent a hétvégi veszprémi versenyhez.

A Kislőtéren sokszor mentem, Skodával is, így ott akár azt is mondhatom, hogy szinte fejből megvan minden. A másik kettőn még csak egy alkalommal versenyeztem még 2017-ben, így azokon hiányzik a rutinunk a többiekhez képest. Fehérváron is ez volt a helyzet, de annyira jó volt az itinerünk, és Janekkel az összhang, hogy működött minden, ezért bízom benne, hogy most is jól alakul majd a futam” – ismerte be Ranga Péter.

A versenyzővel készült hosszabb interjú a Veszprém Rally hamarosan megjelenő műsorfüzetében olvasható, amelyet a TRP Média készített.

foto: Ranga Rally Team

Friss