2024. április 29. 11:45

KezdőlapORBVincze Ferenc nem csak az első hellyel lenne elégedett a Veszprém Rallyn

Vincze Ferenc nem csak az első hellyel lenne elégedett a Veszprém Rallyn

-

Vezeti a HUMDA Országos Rally Bajnokságot Vincze Ferenc és Percze Nándor. A duó az elmúlt két versenyen nyert, Székesfehérváron második lett, ám a hétvégén Veszprémben egy dobogós hellyel is elégedettek lennének.

„Egy dobogóval már örömmel kiegyeznénk. Más mentalitásban próbálunk versenyezni. Igaz a Mecseken is ezt próbáltuk, de szerencsére jött az eredmény, viszont a cél ott is a dobogó volt. Veszprémben tavaly csak Ostberg végzett előttünk, úgyhogy ma már a murva sem megy annyira rosszul, viszont most nagyon erős mezőny érkezik, és nálunk nagyobb murvamenők is vannak a versenytársak között. A harmadik helyet most verseny előtt aláírnám, de persze mindent megteszünk, hogy ennél is jobb eredményt érjünk el” – mondta a szécsényi pilóta.

Annak hátterében, hogy az idei év első felét ilyen sikeresen teljesítették, szintén hasonló felfogás áll. Nem a győzelem, hanem a kiegyensúlyozott versenyzés, és a megfelelő csapatmunka került a fókuszba 2023-ban.

„Nagyon jó a navigátorom, Nándival remek az összhang. Remekül dolgozik a csapat, jó az autó és eddig sikerült kiegyensúlyozottan versenyezni. Remélem Veszprémben és az azt követő két versenyen, Győrben és a Rally Hungaryn is így marad. Nem minden szakaszt nyertünk meg, nem is ez volt a cél, hanem az, hogy versenyt nyerjünk, és ehhez kiegyensúlyozottnak kell lenni. A gyorsaságikon, ha jól emlékszem szinte csak dobogós eredményeink vannak, viszont nem mindig feszítjük 100-110 százalékon, mert úgy szinte lehetetlen összerakni egy versenyt. A hibák számát próbáljuk minimalizálni, és konstansan hozni az eredményeket, és ez eddig úgy tűnik bevált” – összegezte az eddigi eredmények hátterét Vincze Ferenc.

A 2023-as Veszprém Rallyn a szombati kvalifikáció után vasárnap hét gyorsasági szakasz vár a párosokra. A pályákat ismeri Vincze Ferenc, és az extrém időjárásra is felkészült.

„A gyorsasági szakaszok nem ismeretlenek számunkra, így legalább azzal nem kell megbirkóznunk, hogy a pályákat jól feldolgozzuk. Az időjárás még kérdéses, a nagy meleg és a por a legvalószínűbb, jó lenne, ha előtte legalább pár csepp esne. Mindenestre mi a legnehezebb forgatókönyvre készülünk, így edzünk, ezzel nem lehet gondunk.”

Az interjú hosszabb változata a TRP Media gondozásában készül Veszprém Rally műsorfüzetben olvasható.

Vincze
Fotó: Sári Péter

Friss